ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

17/03/2017

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Λυπηρό ότι εκτός μικρής μειοψηφίας τα τοπικά ΜΜΕ αρκέστηκαν σε αυθαίρετα συμπεράσματαΤην Τετάρτη 15-3-2017 πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Χίου,  με την παρουσία πάνω από 30 αυτοδιοικητικών στελεχών, εκπροσώπων φορέων και πολλών συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα παρόντες ήταν Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί  σύμβουλοι της πλειοψηφίας των παρατάξεων. Στην εκδήλωση-συζήτηση μίλησε ο Κώστας  Πουλάκης, μέλος της ΚΕ του κόμματος και ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της Επιτροπής του ΥΠ.ΕΣ. για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η εκδήλωση  ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, τοποθετήθηκαν σχεδόν όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη, έγινε γόνιμος διάλογος που διήρκεσε πάνω από 3,5 ώρες. Στόχος είναι η δημοκρατική συζήτηση με τους αιρετούς σε όλη την Ελλάδα, αλλά και με την ίδια την κοινωνία, πάνω στις προτάσεις που κατατέθηκαν. Η τελική πρόταση της κυβέρνησης θα λάβει υπόψη όλες τις απόψεις που θα κατατεθούν στο διάλογο και όσον αφορά την απλή αναλογική είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει «εργαλείο ευρύτερων συνθέσεων» που θα εξασφαλίσει την «προστασία της αντιπροσωπευτικότητας» αλλά και θα βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Το πιο ευχάριστο και αισιόδοξο είναι ότι φάνηκε ότι τα προβλήματα του τόπου μας είναι κοινά, μας αφορούν όλους και έτσι μπορούμε να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Βέβαια το λυπηρό είναι ότι εκτός μικρής μειοψηφίας τα Τοπικά ΜΜΕ αποφάσισαν ότι τους δημότες της Χίου δεν τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα. Ακολουθώντας την επιλεκτική και ανεπαρκή πληροφόρηση των πανελλαδικών ΜΜΕ αρκέστηκαν σε αυθαίρετα συμπεράσματα και ολιγόλεπτη παρουσία τους στην εκδήλωση.

Επιλογή τους…