ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

03/03/2017

Φ. Βάκη: Η ΝΔ ας ασχοληθεί με τους σύγχρονους Εφιάλτες εντός των τάξεων της και ας αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Φ. Βάκη: Η ΝΔ ας ασχοληθεί με τους σύγχρονους Εφιάλτες εντός των τάξεων της  και ας αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ«Εδώ και πολύ καιρό η ΝΔ παρουσιάζει μία σχιζοειδή πολιτική λογική. Από τη μία μάς καλεί να ψηφίσουμε άρον – άρον ό,τι έρθει στο τραπέζι, πάση θυσία συμφωνία, και από την άλλη διατυμπανίζει ότι δεν θα ψηφίσει τίποτα». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ1.


«Η ΝΔ ας ασχοληθείτε με τους σύγχρονους Εφιάλτες εντός των τάξεών της» σημείωσε η Φ. Βάκη απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τρόπο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. Έφερε δε ως παράδειγμα τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «που πηγαίνει στο London School of Economics και ομιλεί για τον πρωθυπουργό της χώρας του, όποιος κι αν είναι αυτός, εγκαλώντας τον για εξουσιομανία και λέγοντας “ελάτε στην Ελλάδα γιατί πουλάνε φτηνά”». «Να πουλήσει τα βιβλία του ο κ. Γεωργιάδης και να αφήσει την Ελλάδα ήσυχη» συμπλήρωσε.

Κληθείσα να σχολιάσει τα εσωκομματικά της ΝΔ μετά τις δηλώσεις του κ. Μειμαράκη σχετικά με την ψήφιση ή μη μέτρων από την αξιωματική αντιπολίτευση, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης, από το καλοκάιρι του 2015, έκανε όντως έκκληση για εθνική συνεννόηση. Απόδειξη ότι τότε η ΝΔ υπερψήφισε εκείνη τη συμφωνία». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από τη μία καλεί την κυβέρνηση «να παρακαλέσει για τον τον “οίκτο” των δανειστών, να είμαστε καλά παιδιά, για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας, και από την άλλη διατυμπανίζει να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση».


Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση για τα περί «ανικανότητας» της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί, υπενθύμισε ότι «η ΝΔ ότι είχε δεσμεύσει τη χώρα σε 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2030». Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας «τρεις δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα θα διοχετευτούν για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας ενώ υπογράμμισε ότι μέτρα και αντιμέτρα θα δίνουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα»