ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

01/03/2017

Ν. Μανιός: Το ατύχημα από μόνο του δεν έχει καμία ταξικότητα

Ν. Μανιός: Το ατύχημα από μόνο του δεν έχει καμία ταξικότηταΟ Νίκος Μανιός στην εκπομπή «Πρωϊνή Ανάγνωση» στο κανάλι της Βουλής, αποσαφήνισε τη δήλωση που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με το δυστύχημα όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και ένα παιδί στην εθνική Αθηνών – Θηβών.

Στη δήλωσή του αυτή, διάρκειας δέκα λεπτών, ανέφερε επανειλημμένως ότι πρέπει να σεβαστούμε την μνήμη των νεκρών και δεν πρέπει να μιλάμε περί ταξικού ή μη ατυχήματος. Απαντώντας μάλιστα στο επίμονο ερώτημα της δημοσιογράφου περί ταξικού η μη ατυχήματος ανέφερε ένα παράδειγμα, αν το αυτοκίνητο το είχε κλέψει νεαρός φτωχός και γινόταν το ατύχημα τότε θα ήταν υπεύθυνη η εργατική τάξη;

Το ποιος έφταιγε, αυτό θα το κρίνουν τα δικαστήρια.

Γι’ αυτό, συνέχισε, το ατύχημα δεν πρέπει να συνδέεται με την δυνατότητα των πλουσίων να αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα. Το ατύχημα από μόνο του δεν έχει καμία ταξικότητα.

Ταξικό ζήτημα θα μπορούσε να είναι η κατασκευή πανάκριβων αυτοκινήτων που πωλούνται σε πλούσιους. Επιπλέον το παράδειγμα του πάρκου οδικής εκπαίδευσης κυκλοφορίας στην παραλία που χρηματοδοτήθηκε και λειτούργησε για δύο χρόνια θα μπορούσε να θεωρηθεί δεξιά ή αριστερή πολιτική.