ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

15/02/2017

ΣΥΡΙΖΑ: Αμέριστη συμπαράσταση στον Θ. Γαλιατσάτο στον αγώνα του κατά του φασισμού και του ρατσισμού

ΣΥΡΙΖΑ: Αμέριστη συμπαράσταση στον Θ. Γαλιατσάτο στον αγώνα του κατά του φασισμού και του ρατσισμούΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη μήνυση της Χ.Α. κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, κατά του οποίου έχει κινηθεί δικαστικά η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο Θ. Γαλιατσάτος διώκεται ποινικά επειδή εξαίρεσε τον βουλευτή Κέρκυρας της Χ.Α., Ι. Αϊβατίδη, από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων για τον εορτασμό τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το 2015.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως τα κηρύγματα μίσους και οι φασιστικές κορώνες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία. Η τακτική της Χ.Α. να προχωρά σε κινήσεις εκφοβισμού, όπως έκανε και με τον δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη, μέσω μηνύσεων, θα πέσει στο κενό. Ο αγώνας του Θ. Γαλατσιάτου όπως και κάθε άλλου αιρετού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά του φασισμού και του ρατσισμού αξίζει να στηριχθεί ολόπλευρα.

Οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης συμπαραστέκονται στον διωκόμενο από τη Χ.Α. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο