14/02/2017

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής

Συνάντηση με τον φορέα διαχείρισης «Α ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ»

Επίσκεψη στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου πραγματοποίησε το Σάββατο 11.02.2017, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, κατά την οποία συναντήθηκε με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης του Α΄ Επιχειρηματικού Πάρκου Βόλου (πρώην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου) με τον διακριτικό τίτλο «Α ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η πρόεδρος κ. Ιωάννα Κιντά, ο Αντιπρόεδρος, κ. Αριστομένης Εφραιμίδης και τα μέλη του Δ.Σ. της «Α ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ» και συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξής της.

Κατά την συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης έθεσαν στον βουλευτή τα ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της περιοχής όπως η ανεπαρκής φύλαξη και η ασφάλεια του χώρου, η σηματοδότηση και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην περιοχή. Ακόμη επισημάνθηκαν προβλήματα σχετικά με την πλημμελή λειτουργία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, την καθαριότητα της περιοχής καθώς και την περιβαλλοντική επιβάρυνση από κλειστές βιομηχανίες.

Ο Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής μέσω ενός συνολικού σχεδιασμού ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προοπτικές για την ανάπτυξη του χώρου και την κατ’ επέκταση παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού μας. Προς το σκοπό αυτό θα θέσει υπόψη των αρμόδιων Υπουργείων τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες στην περιοχή επιχειρήσεις ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες συνδρομής των αρμόδιων κεντρικών φορέων για την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής ως υποδοχέα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τους εκπροσώπους της  «Α ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ» στις παραγωγικές μονάδες του Α΄ Επιχειρηματικού Πάρκου.

Στόχος της επίσκεψης του βουλευτή και της δημιουργικής αυτής συνεργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης «Α΄ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ» είναι τόσο ο εντοπισμός και η καταγραφή των προβλημάτων της βιομηχανικής περιοχής της πόλης μας, όσο και η υποστήριξη των εγκατεστημένων δραστηριοτήτων στον χώρο προκειμένου αυτός να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί περαιτέρω η τοπική οικονομία.

Σήμερα, σε μια εποχή που η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης αποτελούν βασικό ζητούμενο για την προώθηση της ανάπτυξης στην χώρα μας, η μέριμνα για την αναβάθμιση των επιχειρηματικών πάρκων, όπως το εν λόγω στην περιοχή μας, και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις μπορεί να αποτελέσει άμεσα βασική κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας.