31/01/2017

Ανακοίνωση Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλή

Δύο χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Σ` αυτά τα δύο χρόνια έγιναν πολλά προς όφελος όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ασθενέστερων αλλά δυστυχώς δεν ακούγονται ή διαστρεβλώνονται. Σίγουρα η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει από την 7ετή οικονομική κρίση, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που είχαν καταστρέψει στην πραγματικότητα την χώρα ευνοώντας τους  ελάχιστους μάχεται καθημερινά για την βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών.

Στην Χίο πραγματοποιήθηκε διήμερη επίσκεψη στις 28 και 29 Ιανουαρίου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλή. Η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και ωφέλιμη για τον τόπο μας.

Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χίου με την συμμετοχή των τοπικών φορέων. Στόχος της σύσκεψης, ήταν η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και η συζήτηση προτάσεων για την επίλυσή τους. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες καλείται η πατρίδα να διαχειριστεί όχι μόνο την οικονομική κρίση, αλλά και την προσφυγική, που έχει βαρύνει σημαντικά πλέον την κοινωνία της Χίου. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δήλωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση των Α.Ε.Ν. Τέλος δήλωσε ότι άρχισαν οι ενέργειες για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής των νησιών που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της προσφυγικής κρίσης και ότι ακολουθεί μεγάλη σύσκεψη με τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες που έχουν αναλάβει την σύνδεση των νησιών.

Κατά την επίσκεψη στα Ψαρά, ο κ. Κουρουμπλής, δεσμεύθηκε ότι θα σταλεί στο νησί το φουσκωτό σκάφος που ζήτησαν οι επαγγελματίες αλιείς του νησιού, για τον έλεγχο της παράνομης αλιείας  και ότι θα εξετάσει από κοινού με την διευθύντρια της 2ης ΔΥΠΕ το ζήτημα της μόνιμης παρουσίας γιατρού στα Ψαρά, αλλά και το θέμα της τηλεϊατρικής.

Κατά την επίσκεψη στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, δόθηκε εντολή να γίνει μελέτη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο οικοτροφείο της Ακαδημίας και έρευνα για την επέκτασή του σε άλλο χώρο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η  απόφαση  του Υπουργού  για τον τόπο μας, τους ναυτικούς, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς της ΑΕΝ για την δημιουργία δύο σχολείων, (Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων και Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Ε.Ν.), κατόπιν συνεργασίας του γραφείου του με τους καθηγητές των δύο Ακαδημιών. Η ίδρυση των δύο σχολείων αποτελούσε  πάγιο αίτημα όλων επί σειρά ετών που θα υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι θα διευκολύνονται οι σπουδαστές της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα, για να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση, για την έκδοση των Α.Ν.Ι. (Αποδεικτικών Ναυτικής Ικανότητας).

Επίσης στην ΑΕΝ Οινουσών, δρομολογήθηκε η διαδικασία για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου.

Η βελτίωση των συγκοινωνιών τα τελευταία δύο χρόνια αναγνωρίσθηκε και από τους δύο Δημάρχους Ψαρών και Οινουσσών και ζητήθηκε να εξετασθεί το ενδεχόμενο μιας επιπλέον προσέγγισης πλοίου.

Για όλα αυτά θεωρούμε την επίσκεψη του Υπουργού χρήσιμη και ωφέλιμη για τον τόπο μας.Αποδεικνύουμε έμπρακτα την σημασία που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά και περισσότερο τα ακριτικά και τα μικρονήσια. Αποδεικνύουμε επίσης και την σημασία που δίνουμε στην νησιωτικότητα με έργα όχι με λόγια όπως κάνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Δεν μας έχουν  απαντήσει όμως < τι έκαναν  όταν δύο φορές  η Ελλάδα είχε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και καμία από αυτές δεν έθεσαν  το θέμα της νησιωτικότητας;> Τόσο ψηλά ήταν στην ατζέντα των προηγούμενων Κυβερνήσεων η νησιωτικότητα, ώστε δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία ευκαιρία. Εμείς, με την ευκαιρία της Προεδρίας της Μάλτας, για πρώτη φορά, παίρνουμε την πρωτοβουλία και ανοίγουμε την συζήτηση για χάραξη ευρωπαϊκών πολιτικών υπέρ των νησιών.

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται οι πράξεις αποδεικνύουν τα γεγονότα. Οι συμπολίτες μας έχουν μνήμη και λογική και κρίνουν. Εμείς μιλάμε με έργα και πρόγραμμα.

«Εμείς εφαρμόζουμε ήδη δέσμη μέτρων νησιωτικής πολιτικής που θα βοηθήσουν στην άρση των δυσκολιών που συνεπάγεται η απομόνωση των νησιών».

Φωτογραφία από το tvpatrida.gr