29/12/2016

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον ΣΥΡΙΖΑ από μαθητές και μαθήτριες από το Μπαγκλαντές

Δηλώσεις του Π. Ρήγα, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής

Σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν μαθητές και μαθήτριες από το Μπαγκλαντές, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους στην ακαδημία Doel, μέλη της Επιτροπής Μεταναστών του ΣΥΡΙΖΑ Κυψέλης και τον πρόεδρο του Ελληνο-Μπαγκλαντεσιανού Επιμελητηρίου Arifur Rahman Arif. Τα παιδιά υποδέχθηκαν με γλυκά και δώρα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Πέτρος Καραγεώργος και Πέτρος Καλκανδής.

Αφού τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα αλλά και παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και του Μπαγκλαντές, ένας από τους μαθητές θέλησε να διαβάσει ένα δικό του μήνυμα που μεταξύ άλλων έλεγε τα εξής: «Οι περισσότεροι από εμάς γεννηθήκαμε στην Ελλάδα. Πηγαίνουμε σε ελληνικό δημόσιο σχολείο, μεγαλώνουμε στην Ελλάδα και όλη μας η ζωή βρίσκεται εδώ. Παράλληλα όμως συγκρατούμε τις ρίζες μας, τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας. Λόγω της οικονομικής δυσχέρειας τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες της χώρας δεν είναι το ίδιο φιλόξενοι όσο τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε ως ξένοι, όταν έχουμε ενταχθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία; Προς καλή μας τύχη αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει με την τωρινή κυβέρνηση της Ελλάδας. Για να είμαστε ακριβείς πολλά παιδιά απέκτησαν ελληνική ιθαγένεια χάρη στον κ. Τσίπρα. Συνεπώς, ελπίζουμε το νέο έτος το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και να καταπολεμηθεί η απροθυμία ορισμένων ανθρώπων να συνεργαστούν με εμάς τους μετανάστες».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας ευχαρίστησε τα παιδιά για την επίσκεψή τους  και τους έδωσε θερμές ευχές για τη νέα χρονιά με γνώμονα την αλληλεγγύη και την ισότητα για όλους: «Η δική μας προσπάθεια είναι να υπάρξει ισονομία μέσα στη χώρα μας για όλους τους ανθρώπους που έχουν έρθει εδώ και στηρίζουν την πατρίδα μας και την οικονομία της χώρας.  Όπως κι εσείς μας είπατε, τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και ως εκπαιδευτικός γνωρίζω πως  ο χώρος της εκπαίδευσης πάντοτε προσπαθούσε να διαμορφώσει ισότιμες συνθήκες για όλους τους μαθητές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν να κάνουν αυτή την ισονομία πράξη παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής».