05/12/2016

Γ. Κυρίτσης: Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ του 9,84 δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του σε εισαγγελική έρευνα

Όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή Καμίνη, η Δικαιοσύνη επιλήφθηκε των πεπραγμένων του 9,84, για το χρονικό διάστημα 2001 - 2010, δηλαδή για τις δημαρχίες Δ. Αβραμόπουλου, Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κακλαμάνη. Εγώ συμμετείχα στο Δ.Σ. του 9,84 για μικρο διάστημα επί δημαρχίας Κακλαμάνη, ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων,  και συγκεκριμένα της δημοτικής παράταξης Ανοικτή Πόλη. Σημειωτέον ότι το ΔΣ του 9,84 αντικατοπτρίζει τον συσχετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η υπόθεση, σε ό,τι με αφορά, σχετίζεται με την ανάληψη από τον 9,84 του εορταστικού στολισμού και των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων τα Χριστούγεννα του 2008 και του εκσυγχρονισμό του αμφιθεάτρου του 9,84 που, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν περιλαμβάνονται στις τυπικές αρμοδιότητες του σταθμού.

Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και των δικαστικών αρχών σε θέματα δημόσιου χρήματος. Η εμπλοκή του ονόματός μου έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ. Το γεγονός ότι είμαι βουλευτής διαχωρίζει την υπόθεσή  μου από τα υπόλοιπα 15 άτομα που αναφέρονται στην ίδια υπόθεση.

Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου, καθώς κινήθηκα πάντα καλή τη πίστη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και ως εκ της θέσεως του απλού μέλους του Δ.Σ. και μάλιστα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν είχα αποφασιστικό ρόλο. Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος.