25/11/2016

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών

Σήμερα, 25 Νοέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών αντιπροσωπεία του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου ΣΥΡΙΖΑ επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, και συνομιλήσαμε με τον Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη.
Τονίσαμε στον Υπουργό ότι θεωρούμε θετικό το ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση εξασφάλισε τη συνέχιση της λειτουργίας ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών (γραμμή SOS-15900, συμβουλευτικά κέντρα, ξενώνες φιλοξενίας), όπως και το άνοιγμα αυτών των δομών σε γυναίκες πρόσφυγες – θύματα βίας. Ζητήσαμε την εντατικοποίηση των προσπαθειών για να γίνουν περισσότερο γνωστές οι υπηρεσίες που παρέχουν, ώστε να κάνουν χρήση περισσότερες γυναίκες – θύματα βίας.
Επισημάναμε την ανάγκη επίσπευσης της κατάθεσης και ψήφισης από τη Βουλή του νομοσχεδίου για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων, στο οποίο προσδιορίζονται εκτός των άλλων και τα θέματα της έμφυλης βίας και δίνονται κατευθύνσεις για την αντιμετώπισή τους. Επίσης, επισημάναμε την ανάγκη ολοκλήρωσης του νομοσχεδίου που ενσωματώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) στο εθνικό μας δίκαιο και την επικύρωσή του από τη Βουλή.
Η απάντηση του Υπουργού υπήρξε θετική στα ζητήματα που του θέσαμε.