21/05/2016

Σ. Φάμελλος: Με την αξιολόγηση κλείνει ο κύκλος της καταστροφoλογίας της Αντιπολίτευσης

«Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αύριο, στην Ολομέλεια της Βουλής και το κλείσιμο της αξιολόγησης την ερχόμενη Τρίτη, κλείνει ένας κύκλος ψευδολογίας, τρομολαγνείας και καταστροφολογίας, ο οποίος δυστυχώς προωθείται συστηματικά από την Αντιπολίτευση και τα συστημικά Μέσα, πιθανά και εν όψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», δήλωσε νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον Ρ/Σ Αθήνα 9.84 FM.

Και συνέχισε: «Mε τη συμφωνία στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης θα υπάρξει μία μεγάλη ένεση ρευστότητας στην αγορά, ύψους 6 δις ευρώ, πέραν της δόσης του δανεισμού. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία του ΕΣΠΑ, τον αναπτυξιακό νόμο, το πακέτο Γιουνκέρ και την ποσοτική χαλάρωση, θα υπάρχει καθαρή ρευστότητα  στην πραγματική οικονομία, γύρω στα 11 δις ευρώ».

Εργαλεία για την ενίσχυση της εργασίας υπάρχουν και «στον αναπτυξιακό νόμο και στην κοινωνική οικονομία. Επεξεργαζόμαστε πρόγραμμα επιδότησης 200.000 νέων θέσεων εργασίας από το κράτος που θα αντιστοιχούν στην πραγματική αγορά και όχι σε ενδιάμεσες δομές, όπως είναι τα κέντρα κατάρτισης. Θέσεις εργασίας που θα αντιστοιχούν στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, ο οποίος θα έχει δίπλα του και τον εργαζόμενο».

Διότι, «η εργασία είναι στοιχείο της δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. «25% ανεργία σημαίνει ότι το 25% των συμπολιτών μας δεν έχει ίση πρόσβαση στα δικαιώματα που έχουν όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε κατά προτεραιότητα, μαζί με το επίπεδο διαβίωσης, φυσικά. Είναι αναμενόμενο οι Έλληνες πολίτες, ύστερα από επτά χρόνια σκληρής λιτότητας, να δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το αποδείξει στην πράξη».

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι «μας ενδιαφέρει η ουσία της οικονομίας. Πώς μπορεί να αναπτυχθεί η πραγματική εργασία και το πραγματικό προϊόν. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή του ρυθμού και της κατεύθυνσης της εθνικής μας οικονομίας. Αυτό που λείπει από τη χώρα είναι το πραγματικό προϊόν και η πραγματική εργασία από τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα».

«Η μη παραγωγική χρήση του χρήματος και η εξαγωγή του στο εξωτερικό δεν βοηθά κανένα, ούτε τη χώρα, αλλά ούτε και την Ευρώπη», συμπλήρωσε. «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, νομίζω ότι η ΕΚΤ έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι η λογική της σκληρής λιτότητας και των off shore εταιρειών δεν δίνουν μέλλον στο ευρώ και την ενωμένη Ευρώπη. Χρειαζόμαστε όλοι μια νέα λογική και μια νέα Ευρώπη που θα υπάρχει για τους πολίτες και όχι για τις τράπεζες».

Από τον Ιούνιο του 2016 και έχοντας ξεφύγει από τον βραχνά της αξιολόγησης, «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές. Θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή μια σειρά νομοσχέδια, όπως αυτό για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων, για την κοινωνική οικονομία και διάφορα άλλα νομοθετήματα που θα αφορούν στη λειτουργία του δημοσίου και την αποτελεσματικότητά του. Θυμίζω ότι εφαρμόζεται ήδη ο νόμος για την αξιολόγηση του προσωπικού και των προϊσταμένων του Δημοσίου, ο οποίος θέτει το Δημόσιο προ των ευθυνών του να εργάζεται προς όφελος της πολιτείας και του πολίτη».

«Αξίζει ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ στους Έλληνες για την υπομονή που έκαναν το 2015», είπε προς το τέλος της συνέντευξής του ο Σωκράτης Φάμελλος. «Διότι σήμερα, στηριζόμαστε σε αυτά τα πολύ καλά αποτελέσματα και έχουμε διαψεύσει όλους τους κακούς οιωνούς. Πέρυσι, οι δανειστές πίεζαν να αμφισβητηθεί η επιλογή της χώρας μας να έχει  μια διαφορετική πορεία στην Ευρώπη. Μας ήθελαν φτωχό συγγενή και εκτός Ευρώπης. Αντισταθήκαμε ως χώρα και ως κοινωνία. Σήμερα, βλέπουμε τα πρώτα θετικά σημάδια αυτής της αντίστασης».

Και κατέληξε: «Βάζουμε ψηλά τον πήχυ, διεκδικούμε πολλά από τους εταίρους μας στη δοαπραγμάτευση, διότι θέλουμε να κλείσει το παράθυρο της Επιτροπείας. Ίσως και νωρίτερα από το 2018, θέλουμε τη χώρα μας χωρίς Μνημόνια. Έχουμε κατοχυρώσει το λόγο της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά όργανα, τα οποία με τη σειρά τους έχουν αποδεχθεί ότι το Ελληνικό πρόγραμμα είναι ολοκληρωμένο».