09/11/2015

Υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν στην ημερίδα για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα

Υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τη χάραξη πολιτικής στον τομέα της νεανικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, θα συμμετάσχουν στην ημερίδα με θέμα: «Ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας: η διέξοδος από την κρίση» που οργανώνει την Τρίτη 10 Noεμβρίου, 2015, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Στέλιος Κούλογλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, την Επιτροπή θα εκπροσωπήσουν:

Ο Ciprian Cristea, Επικεφαλής Τομέα, από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, ο οποίος θα διευκρινήσει τους τρόπους πρόσβασης σε χρηματοδότηση για Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (SME).

Ο Iker Ayerbe, Υπεύθυνος Πολιτικής, από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας, θα εκθέσει την εργαλειοθήκη της Επιτροπής κάνοντας μια επισκόπηση συγκεκριμένων δυνατοτήτων στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SME).

Η Maria Podlasek-Ziegler, Υπεύθυνη Πολιτικής, από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού η οποία θα αναπτύξει το πρόγραμμα Eράσμους+ και θα δώσει στοιχεία για το πως συμβάλλει στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων και στάσεων και πληροφορίες για τους τρόπους αξιοποίησής του συγκεκριμένου προγράμματος από τους νέους.

Ο Giacomo Matino, Επικεφαλής Τομέα, από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ο οποίος θα παρουσιάσει το Eράσμους για Νέους Επιχειρηματίες (EYE), ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ νέων επιχειρηματιών και ευκαιριών δικτύωσης, συνεργασίας και νέων εμπορικών σχέσεων στο εξωτερικό που στοχεύει στην προώθηση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιδιαίτερα απαιτητικής πολιτικής για την «Εγγύηση Νέων» στην ΕΕ & την Ελλάδα, θα παρουσιάσει ο Στέφανος Γεροντής, Διευθυντής Προγράμματος, από τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων η οποίο διασφαλίζει σε όλους τους νέους της ΕΕ, κάτω των 25 ετών, το δικαίωμα σε θέση εργασίας, μαθητεία, πρόσθετη επιμόρφωση ή συνδυασμένη εργασία και επιμόρφωση μετά από μέγιστη περίοδο τεσσάρων μηνών ανεργίας.

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, 10:00 – 13:00 στην αίθουσα ASP 1-G2 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ημερίδα για την ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας την Τρίτη 10 Noεμβρίου