19/10/2015

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρεσβείες της Υποσαχάριας Αφρικής

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία του με πρεσβείες χωρών της Υποσαχάριας Αφρικής. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πρεσβευτές και ανώτεροι διπλωμάτες των διπλωματικών αποστολών της Αγκόλα, της Νιγηρίας, της Νότιας Αφρικής και του Σουδάν. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος για την Εξωτερική και Ευρωπαϊκή πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις, ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και τα μέλη του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής Χάρης Πολιτόπουλος (υπεύθυνος τομέα Υποσαχάριας Αφρικής) και Αγάπη Καραμανλή.

Οι προσκεκλημένοι διπλωμάτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και τις σχετικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνήθηκε να δοθεί συνέχεια με διμερείς συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων για φλέγοντα ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, οι μεταναστευτικές ροές, οι φυσικοί-ενεργειακοί πόροι, το διεθνές εμπόριο και η αναπτυξιακή συνεργασία.