30/09/2015

Ανακοίνωση για τη δίκη του μέλους ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Νώντα Φλώρου για τα γεγονότα του Ιανουαρίου ’14 έξω από το γραφείο του Μ.Βαρβιτσιώτη

Στις 30 Ιανουαρίου του 2014, μέλη της Αριστερής Ενότητας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν έξω από το γραφείο του τότε Υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας λίγες ώρες μετά το φονικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

Η αστυνομία αφού επιτέθηκε με βάναυσο τρόπο στους συγκεντρωμένους, προσήγαγε 46 και τελικά συνέλαβε τον Νώντα Φλώρο, μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όντας τραυματισμένος και δεμένος πισθάγκωνα από τους άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, προσήχθη για... «αντίσταση κατά της αρχής».

Ο σύντροφος Νώντας Φλώρος δικάζεται την Πέμπτη 1/10 στις 9 το πρωί στο κτήριο 7 της Ευελπίδων, με τη συγκεκριμένη κατηγορία. Η αστυνομική αυθαιρεσία και η ανεξέλεγκτη δράση των ανδρών της ΕΛΑΣ απέναντι στη νεολαία και το λαϊκό κίνημα, που χαρακτήρισε τα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τελειώσει.

Άμεση αθώωση του Νώντα Φλώρου.

Να τελειώνουμε με την αστυνομική αυθαιρεσία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ