30/09/2014

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Ανοχή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σε φιλοναζιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Ανοχή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σε φιλοναζιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ύδρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένως επισημάνει μέσω διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, τις ισχυρές ενδείξεις για ύπαρξη και δράση ακροδεξιών – ναζιστικών θυλάκων στα Σώματα Ασφαλείας και συγκεκριμένα φίλων ή και ενεργών μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο αρμόδιος Υπουργός απαντούν αόριστα, δεν φαίνεται να αναγνωρίζουν στην ουσία του το πρόβλημα και δεν δεσμεύονται να δώσουν λύσεις.

Στην περίπτωση του υπαστυνόμου Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της Ύδρας, καταγγελλόμενου με τεκμηριωμένα στοιχεία για τις φιλοναζιστικές συμπεριφορές του, η ολιγωρία της Κυβέρνησης είναι εξόφθαλμα προκλητική. Ο εν λόγω αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αν και φέρεται να έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για τις φιλοχουντικές και φιλοναζιστικές απόψεις του και να έχει βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφου του, έχει γλυτώσει από αρκετές σε βάρος του ΕΔΕ. Μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ότι στην κηδεία του δικτάτορα Παπαδόπουλου πυροβολούσε με το υπηρεσιακό του πιστόλι στον αέρα, ενώ φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δημοσιεύτηκε στον Τύπο τον φέρει σε Μουσείο της Νυρεμβέργης, να χαιρετά ναζιστικά μπροστά στο τραίνο που μετέφερε τον Χίτλερ και που φέρει τα σύμβολα του Γ΄ Ράϊχ. Ο υπαστυνόμος όχι μόνον παρέμεινε ατιμώρητος αλλά φαίνεται και να επιβραβεύεται αφού παραμένει αμετακίνητος από τις θέσεις ευθύνης που του είχαν ανατεθεί.

Επειδή ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η προστασία του πολίτη και συνεπώς η δράση ενεργών οπαδών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., αμαυρώνει τελικά την συνολική εικόνα της και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα Σώματα Ασφαλείας,

Επειδή οι φιλοναζιστικές συμπεριφορές και μάλιστα στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, συνιστούν προσβολή στην μνήμη της ηρωικής αντίστασης του Ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό και σχετικοποιούν τα κατοχικά εγκλήματα των ναζί,

Επειδή το ζήτημα δεν είναι μόνο ο νεοναζί και εν τέλει επίορκος αστυνομικός, οπαδός της Χ.Α., αλλά κυρίως η ανοχή, η κάλυψη, αν όχι η υπόθαλψη τέτοιων περιπτώσεων από την πλευρά της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση των θυλάκων της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. στην Ελληνική Αστυνομία;

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ο κ. Υπουργός για την αντιμετώπιση των παράτυπων, αντιυπηρεσιακών και φιλοναζιστικών συμπεριφορών του υπαστυνόμου Διοικητή Α.Τ. Ύδρας;

Ο ερωτώντες Βουλευτές:

Δημήτρης Β. Τσουκαλάς