17/06/2014

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Αφύλακτη διάβαση σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Το Σπήλαιο της Αλιστράτης, είναι ένα από τα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά σπήλαια και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, ανάμεσα τους και μαθητές από εκατοντάδες σχολεία. Παραπλεύρως του Σπηλαίου Αλιστράτης βρίσκεται το ιδιαίτερου κάλλους φαράγγι του ποταμού Αγγίτη, στο οποίο επίσης πραγματοποιούνται τουριστικές διαδρομές. Για την πρόσβαση από την πλευρά του σπηλαίου προς το φαράγγι οι χιλιάδες επισκέπτες, ανάμεσα τους και μαθητές/-τριες όλων των ηλικιών, είναι αναγκασμένοι να περνούν πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή που διέρχεται στο σημείο αυτό.

Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή χιλιάδων επισκεπτών  τουριστών (ανάμεσα τους υπάρχουν και παιδιά όλων των ηλικιών) από την κάθετη η παραπλήσια διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1.    Τι μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να είναι ασφαλές το πέρασμα των επισκεπτών από τις γραμμές του ΟΣΕ; Έχει σκοπό να κατασκευάσει ανισόπεδη διάβαση ή να τοποθετήσει αυτόματες μπάρες;

2.    Εξετάζει το γεγονός της δημιουργίας σιδηροδρομικής στάσης στο σημείο αυτό, ώστε και να αξιοποιηθεί τουριστικά η περιοχή;

Οι ερωτώσες βουλεύτριες

Αφροδίτη Σταμπουλή