23/05/2014

Νίκος Χουντής σε εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών: Η πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα, σπρώχνει τους ψυχικά ασθενείς σε έναν σύγχρονο Καιάδα

Πληροφορίες από την Κομισιόν για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας και για το μέλλον των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο, Νίκος Χουντής, επισκεπτόμενος το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΨΝΑ) και μιλώντας με εργαζόμενους, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι:

α) ο προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ για την ψυχική υγεία υπέστη σοβαρή μείωση κυρίως όσον αφορά στη δημόσια χρηματοδότηση. Ο Νίκος Χουντής μίλησε για «ανακύκλωση της δυστυχίας», αφού τα κονδύλια για την ψυχική υγεία μειώθηκαν κατά 86.6 εκατ ευρώ, ώστε να βρεθούν τα ελάχιστα απαιτούμενα ποσοστά συμμετοχής για το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας των νέων.

β) αναφερόμενος στο μέλλον των εργαζομένων στην ψυχική υγεία, σημείωσε ότι ενώ «το Μνημόνιο Συνεργασίας Λυκουρέντζου και Επιτρόπου Άντορ δεσμευόταν ότι θα αξιοποιηθεί πλήρως το σύνολο του προσωπικού από τα καταργηθέντα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, σε νεότερη απάντησή της η Κομισιόν ‘δεσμεύεται’ να μεταφέρει μόνο το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό».

γ) τέλος, ο Νίκος Χουντής δήλωσε ότι «σπρώχνουμε τους ασθενείς σε έναν σύγχρονο Καιάδα» κατακρίνοντας την πολιτική της κυβέρνησης και της Κομισιόν ότι εγκαταλείπουν το στόχο της απο-ιδρυματοποίησης αφού δηλώνουν ότι η αποασυλοποίηση θα πρέπει να είναι «οικονομικά βιώσιμη», δηλαδή, μόνο γι αυτούς που έχουν.

Το Γραφείο Τύπου