12/05/2014

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων: Με δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας πριμοδοτείται συγκεκριμένος υποψήφιος Δήμαρχος στον Πειραιά

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κ. Δρίτσα, ενημερωθήκαμε ότι από το Υπουργείο Παιδείας, με δαπάνες που επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό, αποστέλλονται μέσω υπηρεσιών courier, προσκλήσεις για εκδηλώσεις προβολής της υποψηφιότητας του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη, τον οποίον ο κ. Αρβανιτόπουλος στηρίζει ανοιχτά.

Το Υπουργείο Παιδείας, σε απάντησή του η οποία δημοσιεύτηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει συγκεκριμένα «Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του και συνακόλουθα καμία δαπάνη σχετική δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας πολιτικής ηγεσίας».

Δυστυχώς, όμως, για τον υπουργό Παιδείας, η ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα τα εξής στοιχεία:

α) Ο κ. Α. Κομνηνός καλεί την Τρίτη 13/5 στις 20:00 σε ανοικτή συζήτηση με θέμα «Η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Πειραιά: Παράδοση, καινοτομία, προοπτική», με την παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και κας Ειρήνης Νταϊφά.

β) Η πρόσκληση αυτή αποστέλλεται με courier των ΕΛΤΑ από το υπουργείο Παιδείας, όπως αποδεικνύεται από τουλάχιστον δύο ειδοποιητήρια της 8/5 με αριθμό «NV140103964» και «NV140103978», τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο και τα οποία επισυνάπτουμε.

Δυστυχώς ο υπουργός Παιδείας χρησιμοποιεί τα χρήματα και τις υπηρεσίες του Υπουργείου του οποίου προΐσταται για να υποστηρίξει τον κ. Μώραλη, υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά.

Επειδή καταχράται την εξουσία που του ανέθεσε η Πολιτεία

Επειδή καταχράται δημόσιους πόρους και Δημόσιες Υπηρεσίες

Επειδή η απάντηση του υπουργείου είναι καταφανώς ψευδής και αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία που καταθέτουμε

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.    Έδωσε ο ίδιος την εντολή για την αποστολή των συστημένων επιστολών που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία του κ. Μώραλη, υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Τάσος Κουράκης