ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

08/05/2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΗ ΤΙΣΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ




Ανένταχτοι πολίτες και εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών κινήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, «Κοινωνική Συμφωνία», «Η Κοινωνία Πρώτα» και «Αριστερή Προοπτική») αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση «Επιτροπής υποστήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν».

Κοινή εκτίμηση όσων αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία είναι πως η σημασία και οι συμβολισμοί της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτούν εθνική διάσταση, ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της χώρας και έχουν πανευρωπαϊκή δυναμική.

Η ευρωπαϊκή Αριστερά βγαίνει από τη γωνία και από τον κατακερματισμό, επιχειρώντας μέσω της κοινής υποψηφιότητας να προτείνει εναλλακτική απάντηση – πρόταση απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στις πολιτικές της λιτότητας.

Χρειάζεται μια μεγάλη ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, που θα επαναπροσδιορίσει τους στόχους και τη λειτουργία της Ε.Ε. και της ευρωζώνης.

Χρειάζεται μια νίκη της Αριστεράς στις Ευρωεκλογές, που θα ενδυναμώσει τους αγώνες για ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και θα ενισχύσει τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη διαίρεση της Ευρώπης.

Για τους λόγους αυτούς, αποφασίσαμε να εργαστούμε για την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η σύνθεση της επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και θα γίνει συλλογή υπογραφών με βάση το κείμενο που επισυνάπτεται.


Ακολουθεί το κείμενο συλλογής υπογραφών


Είναι η ώρα της ευρωπαϊκής Αριστεράς


Η Ευρώπη στη δίνη της κρίσης και της σύγχυσης


Μια γενικευμένη δυσπιστία σκιάζει την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η πορεία που μεταμόρφωσε μεταπολεμικά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες όχι μόνο σταμάτησε, αλλά έχει ήδη αντιστραφεί. Οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιλαμβάνονται καθημερινά πως οι μεγάλες αποφάσεις που τους αφορούν λαμβάνονται από κλειστές ομάδες σε άτυπες διαδικασίες, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση. Τα κοινοβούλιά τους, αλλά και οι κεντρικοί ευρωπαϊκοί θεσμοί, λειτουργούν ως ιμάντες μεταβίβασης και εφαρμογής αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, ενώ  οι μεγάλες αποφάσεις προαναγγέλλονται από την καγκελάριο της Γερμανίας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέκτησε μεγαλύτερη δύναμη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόνιμη δικαιολογία γι’ αυτή την κοινωνική και δημοκρατική υποβάθμιση είναι η υστέρηση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας απέναντι στους νέους μεγάλους διεθνείς παίκτες. 

Οι 26 εκ. άνεργοι αποδεικνύουν ότι η ύφεση ενδημεί πλέον στην Ευρώπη. Η εργασία σταδιακά απογυμνώνεται από δικαιώματα. Σε όλη την ήπειρο οι κοινωνικές υπηρεσίες και η περίθαλψη υφίστανται τα βάρη των δημοσιονομικών προσαρμογών και περικόπτονται, ενώ οι κυβερνήσεις διολισθαίνουν συνεχώς προς τον αυταρχισμό. Κανείς δεν αναφέρεται πλέον στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στο σχέδιο συνοχής των ευρωπαϊκών χωρών και περιφερειών. Η Ευρώπη έχει πάψει να παίρνει διεθνείς πρωτοβουλίες. Είναι απούσα από τη διεθνή πολιτική. Δεν παρεμβαίνει στη διαδικασία ρύθμισης των όρων της παγκοσμιοποίησης. Η παγκοσμιοποίηση των αγορών και οι τεχνολογικές εξελίξεις ρυθμίζονται σε βάρος του κοινωνικού και δημοκρατικού κεκτημένου των ευρωπαϊκών λαών. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, αναζωπυρώνονται ναζιστικά και φασιστικά κινήματα, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αποτελέσει διεθνή παράγοντα και παράδειγμα σταθερότητας, ειρήνης και δικαιοσύνης. Διαφορετικά, θα μοιάζει ολοένα περισσότερο με τους ανταγωνιστές της.


Το όραμα της Αριστεράς για την Ευρώπη

Είναι η ώρα της Αριστεράς να πάρει το λόγο.

•    Να απευθυνθεί στην ευρωπαϊκή κοινωνία, η οποία συνδιαμορφώθηκε από τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων.

•    Να σταθεί απέναντι στον ευρωσκεπτικισμό της ακροδεξιάς, απέναντι στην αναζωπύρωση ναζιστικών και φασιστικών κινημάτων

•    Να πάρει πρωτοβουλίες για τον εκδημοκρατισμό της λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την απόκτηση αρμοδιοτήτων ελέγχου και έγκρισης των αποφάσεων.  Για επαναδιαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών συνθηκών και του δημόσιου χρέους των επιμέρους χωρών. Για φιλοπεριβαλλοντική στροφή της βιομηχανικής παραγωγής. Για τη μεταρρύθμιση των μεταναστευτικών πολιτικών.

•    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ή τουλάχιστον η ζώνη του κοινού νομίσματος, πρέπει να λειτουργεί βάσει ενός κοινοτικού προϋπολογισμού που θα εγκρίνεται  από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και θα πραγματοποιήσει το New Deal που χρειάζεται η σύγχρονη Ευρώπη. Αυτός ο προϋπολογισμός θα αντικαταστήσει τα χρηματοδοτικά προγράμματα που προωθούν, χωρίς διαφάνεια, τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της Ευρώπης και θα ενισχύσει τις  χειμαζόμενες οικονομίες και τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τους νέους.

•    Η Αριστερά πρέπει να δείξει έναν άλλο δρόμο. Να αναδείξει μια εναλλακτική κατεύθυνση προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και εμβάθυνση, η οποία εστιάζει στην ευημερία και απορρίπτει τη δυστυχία και την αποξένωση. Να πείσει ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν μπορεί να προχωρήσει ερήμην της κοινωνίας, χωρίς σύγκλιση και συνοχή. 


Η υποψηφιότητα Τσίπρα, πρόταση ελπίδας


Χρειάζεται μια μεγάλη ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, που θα επαναπροσδιορίσει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρειάζεται μια νίκη της αριστεράς στις Ευρωεκλογές που θα ενδυναμώσει τους αγώνες για την ανατροπή της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας και  θα ενισχύσει τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη  διαίρεση της Ευρώπης σε σαφώς διαχωρισμένες κοινωνικοοικονομικές ζώνες.


Για όλους τους παραπάνω λόγους υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πιστεύουμε ότι:

-    υπερβαίνει κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη χώρα ώστε να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι

-    έχει ένα βαθύ συμβολικό χαρακτήρα που ξεπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα, που απεικονίζει την αφύπνιση του ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως τη θέληση της ευρωπαϊκής Αριστεράς να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να σηματοδοτήσει το μέλλον της Ευρώπης των λαών ανατρέποντας την πορεία «γερμανοποίησης» της Ε.Ε. Είναι χαρακτηριστική απ’ αυτή την άποψη η δημιουργία του συνδυασμού Lista Tsipras στην Ιταλία.

-    ενδυναμώνει τις δυνατότητες αναζήτησης μιας εναλλακτικής πολιτικής για την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε., στην προοπτική κατάργησης των μνημονιακών πολιτικών και αναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης με τους δανειστές και εταίρους

-    προωθεί την ξεχασμένη πλέον ιδέα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και των εγγυήσεων του κοινοτικού κεκτημένου που έχουν ανασταλεί.


Ας μην ξεχνάμε ότι η Αριστερά είναι ιστορικά μια κατεξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη. Χωρίς την Αριστερά, το μέλλον της Ευρώπης δεν θα είναι ευρωπαϊκό.


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ




1.    Ross Daily, Ιρλανδός συνθέτης

2.    Tussen Eric, Βέλγος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης , Δρ. Πανεπιστημίου Παρισιού VIII

3.    Αβαγιανού Ντίνα, Ηθοποιός

4.    Αθανασίου  Κυριάκος, Καθηγητής Βιολογίας και Διδακτικής ΤΕΑΠΗ – ΕΚΠΑ

5.    Ακριβούλη Ζωή, Οικονομολόγος,  υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2009

6.    Αλεξάκης Βασίλης, Συγγραφέας

7.    Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ερμηνευτής

8.    Αλμπάνης Τριαντάφυλλος,  Καθ. Χημείας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

9.    Αναγνωστοπούλου Καλλιόπη,  Δρ. Πολιτικής επιστήμης

10.    Ανδρέου Γιώργος, Συνθέτης

11.    Κιούκας Αντώνης, Σκηνοθέτης-Παραγωγός

12.    Απειρανθίτης Νίκος,  Σεναριογράφος

13.    Βασιλείου Λαέρτης, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

14.    Βενετόπουλος Μπάμπης, Εικαστικός, Λεκτ. Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

15.    Βενετσάνου Έρση, Γλύπτρια

16.    Βενετσάνου Νένα, Ερμηνεύτρια – Συνθέτης

17.    Βαρουφάκης Γιάννης, Οικονομολόγος

18.    Βεργόπουλος Κώστας, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Πανεπιστήμιο Παρισιού VIII

19.    Βουδούρης Οδυσσέας, Βουλευτής, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

20.    Βρούβας Κώστας, Γλύπτης

21.    Γαλάνη Δήμητρα, Ερμηνεύτρια - Συνθέτης

22.    Γέρου Κάτια, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης

23.    Γεωργαντάς Ηλίας, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Παν/μιο Κρήτης

24.    Γεωργιάδης Ανδρέας, Ζωγράφος

25.    Γιανναρά Ειρήνη, παραγωγός ΕΡΑ/ΕΡΤ , μέλος RADIO RESEARCH section ECREA

26.    Γιαννούσης Δημήτρης, Χειρουργός, Ιπτάμενος Γιατρός ΕΚΑΒ, μέλος διεθνών ιατρικών αποστολών

27.    Δαβαράκης Άρης, Στιχουργός

28.    Δάρρα Φωτεινή, Ερμηνεύτρια

29.    Δεληγιώργη Αλεξάνδρα, Ομότιμη Καθ. Φιλοσοφίας ΑΠΘ

30.    Δεμίρη Κωνσταντίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΜΠ

31.    Δενδρινός Σπύρος, Δημοσιογράφος.

32.    Δημάκου - Κιάου Φρόσω, Νομικός, Πρώην Υπουργός Παιδείας

33.    Δημητρακοπούλου Αγγελική, Καθηγήτρια – Αντιπρύτανης Παν. Αιγαίου

34.    Δημητρίου Στέφανος, Αν. Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Παν. Ιωαννίνων

35.    Δημητροπούλου Μαρία, Μέλος ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ

36.    Διβάρης Γιώργος, Αναπλ. Καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

37.    Δοξιάδης Κύρκος, Καθ. Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ

38.    Δουζίνας Κώστας, Καθηγητής Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

39.    Δρουκόπουλος Βασίλης, Οικονομολόγος – Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ

40.    Ζαχαρόπουλος Θανάσης,  Υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας το 2010 (Πρ. μέλος ΚΕ της ΔΗΜΑΡ)

41.    Θάνος Σταύρος, Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΦΕ- Δημόκριτος

42.    Θεοδωρόπουλος Βαγγέλης,  Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

43.    Θοδωρόπουλος Δημήτρης, Αν. Καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

44.    Καβαλιεράτος Σπύρος, Μουσικός

45.    Καζάκος Άρης, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου ΑΠΘ

46.    Καϊτατζή Σοφία – Γουϊτλοκ, Καθηγήτρια ΑΠΘ , Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ

47.    Καλαφάτης Θανάσης, Αναπλ. Καθ. Οικονομικής Ιστορίας Παν. Πειραιώς

48.    Καναβούρης Κώστας, Ποιητής

49.    Καπάκης Γιάννης, Αρχιπύραρχος ε.α.

50.    Καρακάσης Απόστολος, Σκηνοθέτης Λέκτορας ΑΠΘ

51.    Καραμέρος Γιώργος, Δημοσιογράφος

52.    Καρασούλος Παρασκευάς, Στιχουργός

53.    Καρδάσης Βασίλης, Καθηγητής Οικον. Ιστορίας Αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης

54.    Καρκαγιάννη Βάσια - Καραμπελιά, Ιστορικός Τέχνης, μέλος AICA

55.    Καρνάβου Ελευθερία, Ομότιμη Καθ. Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ

56.    Καρύδης Ντίνος,  Ηθοποιός

57.    Καρυπίδης Διονύσης, Πρόεδρος Πανελ. Συνδέσμου Αγωνιστών ΠΑΚ

58.    Κασαπίδης Μίμης, πρώην δήμαρχος Περάματος

59.    Καρυππίδης Γιώργος, Σκηνοθέτης

60.    Κασαπίδης Στέφανος, Πρ. μέλος ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

61.    Κάσδαγλης Χριστόφορος, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

62.    Κασίμης Χαράλαμπος, Καθ. Αγροτ. Κοινωνιολογίας Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών

63.    Καταλειφός Δημήτρης, Ηθοποιός

64.    Κατσέλη Λούκα, Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

65.    Κατσέλη Νόρα, Ηθοποιός, πρ. βουλευτής

66.    Κιάος Νίκος, Δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

67.    Κιμέρης Θωμάς, Οικονομολόγος/ Εκδότης

68.    Κιμούλης Γιώργος, Σκηνοθέτης- Ηθοποιός

69.    Κοκιασμένος Γιάννης, Προπονητής ιππασίας, ηθοποιός, μουσικός

70.    Κολαξίζης Γιάννης, Λέκτορας, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

71.    Κολίσης Φραγκίσκος, Καθηγητής ΕΜΠ, Σχολή Χημικών Μηχανικών

72.    Κοντολέων Μάνος, Συγγραφέας

73.    Κοπιδάκης Μιχάλης,  Καθηγητής Κλασικής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ

74.    Κορδέλας Γιώργος, Σκηνοθέτης

75.    Κορεξενίδης Σίμος,  Σκηνοθέτης

76.    Κορνήλιος Νίκος, Σκηνοθέτης

77.    Κοτζιάς Νίκος, Καθηγητής Πολιτικών Θεωριών Πανεπ. Πειραιώς &  Πρόεδρος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ

78.    Κοτρώτση Φωτεινή, Σκηνοθέτης

79.    Κότσιρας Γιάννης, Ερμηνευτής

80.    Κουζέλης Γεράσιμος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ

81.    Κουζής Γιάννης, Αν. Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

82.    Κουλουμπή Νίκη, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ

83.    Κουλούρη Σωτηρία, Δικηγόρος

84.    Κούνδουρος Νίκος, Σκηνοθέτης

85.    Κουρή Άννα, Ηθοποιός

86.    Κουτσιαμπασάκος Δημήτρης, Σκηνοθέτης

87.    Κουτσονάσιος Χρήστος, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο

88.    Κραουνάκης Σταμάτης, Μουσικοσυνθέτης

89.    Κρεβάϊκας Tηλέμαχος, Ηθοποιός

90.    Κριστενίτης Γιάννης, Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ

91.    Κυριαζή Νέλλη, τ. διευθύντρια Δημ. Πινακοθήκης Αθηνών

92.    Λαβράνου Αλίκη, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Πρ. Τμήματος Κοινωνιολογίας Παν. Κρήτης

93.    Λαδά Σάσα, Καθηγήτρια, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ

94.    Λαμπριανίδης Λόης, Καθ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας

95.    Λιοντάκης Χριστόφορος, Ποιητής

96.    Λοϊζίδης Λεωνίδας: Σκηνοθέτης- Παραγωγός

97.    Μακρή Kλειώ, Γλύπτρια

98.    Μακρής Γιώργος, Σεναριογράφος –Ηθοποιός

99.    Μαράκας Δημήτρης, μέλος της γραμματείας της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

100.    Καραγιάννη Μάρθα, Ηθοποιός

101.    Μαυροματάκης Μανώλης, Ηθοποιός

102.    Μαυρουδής Χάρης, Ηθοποιός

103.    Μαχιμάρη Έφη, Ποιήτρια

104.    Μικρούτσικος Θάνος, Συνθέτης

105.    Μιχαλακόπουλος Γιώργος, Ηθοποιός

106.    Κοπιδάκης Μιχάλης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ

107.    Μολυβιάτης Θανάσης– Σταματούκος, Δημοσιολόγος.

108.    Μότσιος Γιάννης, Καθ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

109.    Μουτσάτσου Αγγελική, Καθηγήτρια ΕΜΠ

110.    Μπαγεώργος Στέφανος,  Συντονιστής ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (Πρ. μέλος ΕΕ της ΔΗΜΑΡ)

111.    Μπάκας Παναγιώτης, Ηθοποιός

112.    Μπαλτζής Αλέξανδρος, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα ΜΜΕ ΑΠΘ

113.    Μπεληγιάννης Γιάννης, Ταξίαρχος ε.α.

114.    Μπενέτος Σπύρος, Δήμαρχος Λειψών – Υποψ. Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

115.    Μποσινας Χάρης, Συγγραφέας

116.    Μπότζιος Χρήστος, Πρέσβης ε.τ.

117.    Μυλόπουλος Γιάννης,  Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

118.    Ναζίρης Δημήτρης, Καθηγητής,  Κοσμήτορας Σχ. Καλών Τεχνών ΑΠΘ

119.    Νεφελούδης Ανδρέας ,  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, Δημoτ. σύμβουλος Νέας Σμύρνης (Πρ. μέλος ΕΕ της ΔΗΜΑΡ)

120.    Νικολέση Μπέττυ, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

121.    Ντεξής Στέλιος, Λεκτ. Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

122.    Δούμα Ντόρα, Ηθοποιός

123.    Πανταζής Παύλος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ.

124.    Παντής Ιωάννης, Αντιπρύτανης ΑΠΘ, Καθηγητής Οικολογίας

125.    Παπαδημητράκης Γιώργος, Ηθοποιός

126.    Παπαδημητρίου Βαγγέλης,  Δημοσιογράφος ΕΡΤ

127.    Παπαδημητρίου Δημήτρης, Συνθέτης

128.    Παπαδημητρίου Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ

129.    Παπαδόπουλος Γ. Απόστολος, Αντιπρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

130.    Παπακωνσταντίνου Μίρκα, Ηθοποιός

131.    Παπασίμος Γιώργος, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, ΠΡΑΤΤΩ

132.    Παπασταύρου Σταύρος, Μουσικός

133.    Παρασκευόπουλος Νίκος, Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ.

134.    Παρασκευόπουλος Παρασκευάς, Οικονομολόγος- Σύμβουλος Ανάπτυξης, πρώην  βουλευτής Επικρατείας.

135.    Παραστρατίδης Θόδωρος, Βουλευτής, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ

136.    Παυλίδης Σπύρος, Κοσμ.,  Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

137.    Παυλίδης Χρόνης, Ηθοποιός

138.    Πελεγρίνης  Θεοδόσης, Πρύτανης Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

139.    Πολενάκης Σταμάτης, Ποιητής

140.    Πολιτάκης Γιάννης,  Ηθοποιός

141.    Ρέλλας Αντώνης, Σκηνοθέτης ακτιβιστής με αναπηρία.

142.    Ρουμπάνης Γρηγόρης, Δημοσιογράφος

143.    Ρουμπάτης Γιάννης, Δημοσιογράφος

144.    Ρούμπελας Ανδρέας,  Μέλος Γραμματείας ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

145.    Ρώμας Χάρης, Ηθοποιός-Συγγραφέας

146.    Σακελλαρίου Αντώνης, Συνθέτης

147.    Σαρατσίνι Άντζελο, Κοινωνική Συμφωνία

148.    Σαχίνης Ξενής, Καθηγητής, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ

149.    Σκιαδαρέσης Γεράσιμος: Ηθοποιός

150.    Σκλαβηνιώτης Γιάννης, Ποιητής

151.    Σκόνδρας Κώστας, Τραγουδιστής – Γ.Γ. Ένωσης Ελλήνων Τραγουδιστών

152.    Σούλης Νίκος,  Σκηνοθέτης

153.    Σπαθής Θόδωρος ,  πρώην βουλευτής

154.    Σπετσιώτη Νάνσυ, Σκηνοθέτης - Συγγραφέας

155.    Σπετσιώτης Τάκης, Σκηνοθέτης

156.    Σπουρδαλάκης Μιχάλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

157.    Σταθούλια Αιμιλία, Διεθνολόγος, Κοινωνική Συμφωνία

158.    Στάμου Γιώργος, Καθηγητής, Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

159.    Στεφανάκης Γιάννης, Ζωγράφος, Εκδότης περ. "Νέο Επίπεδο"

160.    Στυλιανού Άρης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΠΘ

161.    Σωτηρόπουλος Σωτήρης, Γιατρός, Εκδότης του περιοδικού ΒΙΡΒΗ

162.    Σωτηροπούλου Μαρία, Γιατρός, Πρόεδρος «Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής»

163.    Τζώρτζη Ελένη, Ηθοποιός- Σκηνοθέτης

164.    Τόσκας Νίκος, Υποστράτηγος ε.α.

165.    Τσαρούχας Πασχάλης, Ηθοποιός

166.    Τσίκουτα Λίνα, Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης

167.    Τσιλιμιδός Διονύσης, Δημοσιογράφος

168.    Τσιμά Μαρία, Ηθοποιός

169.    Τσίμας Σταμάτης, Καθηγητής ΕΜΠ

170.    Τσιπλάκου – Μαράκα Ελένη,    παραγωγός ΕΡΑ/ΕΡΤ , μέλος RADIO RESEARCH section ECREA     

171.    Τσουκαλάς Κωνσταντίνος, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας

172.    Φανουράκης Μιχάλης,  μέλος Γραμματείας ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

173.    Φαραντούρη Μαρία, Ερμηνεύτρια

174.    Φασουλάς Κώστας, Στιχουργός

175.    Φραντζεσκάκης Ίων,  Επιμελητής Εκδόσεων

176.    Χαραλάμπους Παναγιώτης, Καθηγητής ΑΣΚΤ

177.    Χαρβαλιάς Γιώργος, Πρύτανης ΑΣΚΤ

178.    Χαριτάτος Κώστας,  Συνθέτης, τραγουδοποιός

179.    Χατζηαργυρού Έρση, Γλύπτρια

180.    Χατζηκωνσταντίνου Γιώργος, Καθηγητής Δημοκρίτειου Παν. Θράκης

181.    Χατζηπέρος Παναγιώτης, Ναύαρχος ε.α.

182.    Χιώτης Ντίνος, Συγγραφέας, Σεναριογράφος

183.    Ψύλλος Δημήτρης,  Καθηγητής, Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ





Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ