23/12/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δημ. Παπαδημούλη στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» (Κ.Βαξεβάνης – Κ.Αρβανίτης)

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Κ.Βαξεβάνης-Κ.Αρβανίτης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Πέρα από το έλλειμμα ψυχραιμίας και ήθους που δείχνει το υβριστικό αμόκ του κ. Βενιζέλου εναντίον όλων όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πάνω από ενάμιση εκατομμύριο πολιτών, η συμπεριφορά του φανερώνει και ένα πλεόνασμα πανικού. Αυτό ωστόσο είναι κατανοητό, γιατί ο κ.Βενιζέλος παρέλαβε ένα ΠΑΣΟΚ του 20% περίπου, που μετά πήγε στο 12% και τώρα οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν γύρω στο 5%. Μόνο που δεν του φταίει γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει ότι έχει μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της υπερ-δεξιάς ΝΔ και ο κόσμος που νιώθει προδομένος από την πορεία του είναι ο πρώτος που μας τραβάει από το μανίκι για να μη γίνουμε ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχουμε προσωπική βεντέτα με τον Βενιζέλο, ούτε είναι στόχος μας η εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ

Ακόμη και μέσα στην Κ.Ε του συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ, αρκετοί του λένε ότι πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό και του ασκούν κριτική, ενώ ακούγονται και σενάρια για τη διαδοχή του. Κι όλα αυτά βεβαίως, ο κ. Βενιζέλος τα αντιμετωπίζει υβρίζοντας και επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν το άκουσα, η πρώτη μου αντίδραση ήταν «κοίτα ποιος μιλάει», ενώ τα σχόλια των πολιτών από χθες είναι «όταν σας  αποκαλεί τσογλάνια ο Βενιζέλος, να το εισπράττετε περισσότερο ως έπαινο». Εμείς πάντως δεν έχουμε καμία προσωπική βεντέτα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ούτε είναι στόχος μας η εξαφάνιση του κόμματός του.

Θα πρέπει να περιμένουμε κλιμάκωση των επιθέσεων με βρώμικα μέσα

Σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει πάρει κεφάλι, όχι μόνο στην πρόθεση ψήφου αλλά και στην παράσταση νίκης. Ωριμάζει η ιδέα ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες η επόμενη κυβέρνηση να είναι με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο,  θα πρέπει να περιμένουμε κλιμάκωση των επιθέσεων με βρώμικα μέσα και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ και από τα φιλικά τους ΜΜΕ. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να αντιδρούμε με χιούμορ, δηκτικότητα και μαχητικότητα αλλά κυρίως, προβάλλοντας το δικό μας πρόγραμμα και ενισχύοντας την πειστικότητα και την ενότητά μας.

Από τη στιγμή που απέτυχε η θεωρία των δύο άκρων, τώρα επιστρατεύονται άλλα σενάρια

Εκτιμούμε ότι οι επιθέσεις θα κλιμακωθούν και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ γενικά, γιατί από τη στιγμή που απέτυχε παταγωδώς η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, τώρα επιστρατεύονται άλλα σενάρια, όπως π.χ στραφείτε στην αποχή, αφού όλοι είναι ίδιοι, ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει μέσα και άλλα έξω ή δηλώνει αριστερό κόμμα αλλά ετοιμάζει το μεγάλο συμβιβασμό του με το σύστημα κ.ο.κ. Όλα αυτά μας απασχολούν, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πηγή της δύναμής μας είναι η ειλικρίνεια και η διάθεσή μας να τα βάλουμε, όχι μόνο με την καταστροφική κυβερνητική πολιτική αλλά και με το σύστημα που έφερε τα Μνημόνια. Αν είναι να γίνουμε σαν τους άλλους, να λείπει το βύσσινο!