ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

09/07/2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης



Τη Δευτέρα 8 Ιούλη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Αμανατίδης (Αʼ Θεσσαλονίκης), Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου (Βʼ Θεσσαλονίκης) και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Αʼ Θεσσαλονίκης), το μέλος του τμήματος εργατικής πολιτικής Μάκης Γκίκας και ο Βασίλης Γεράσης, πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών και μέλος του τμήματος ΕΒΕ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συναντήθηκαν στα γραφεία του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» με τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο του Σωματείου Έλσα Κουκουμέρια, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκο Βασιλακάκη και Μαρία Σαββίδου και τον Νεόφυτο Παπαδόπουλο, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης Αλλατίνη Βαγγέλης Δημητσάνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν, εκτός από τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου των αρτοποιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  τους, τα ειδικότερα προβλήματα που ανακύπτουν γιʼ αυτούς μετά την αίτηση πτώχευσης της NUTRIART A.B.E.E. (Κατσέλης – Αλλατίνη). Στην συζήτηση διαπιστώθηκε, από όλα τα μέρη ότι ενδεχόμενο κλείσιμο της Αλλατίνη θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο, αφού η εμβληματική αλευροβιομηχανία -  με τα 186 χρόνια λειτουργίας και τη σύνδεσή της με την ιστορία της Θεσσαλονίκης - αποτελεί το βασικό προμηθευτή ποιοτικών αλεύρων των αρτοποιών της Θεσσαλονίκης, ενώ κατέχει και σημαντικό ποσοστό της αγοράς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στη συνάντηση εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη και η διαθεσιμότητα για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων σε Κατσέλη – Αλλατίνη. Επιπλέον συνομολογήθηκε η διάθεση για κοινές τριμερείς επεξεργασίες για μία σοβαρή, βιώσιμη και δίκαιη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ