12/06/2013

Δήλωση της Α.Καλογερή, βουλευτή Σάμου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η τρικομματική κυβέρνηση καταπατώντας κάθε έννοια συντάγματος και δημοκρατικής νομιμότητας έκλεισε την Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση με πρόφαση την εξυγίανση. Στα χνάρια της χούντας εξαπέλυσε σύγχρονους «Γιωργαλάδες» για να κατασυκοφαντήσουν εργαζόμενους και να εφαρμόσουν την, γνωστή πια, κοινωνική μηχανική.

Προφανώς οι αντιλαϊκές τους πολιτικές βρίσκουν εμπόδιο την έγκυρη ενημέρωση και την κριτική και ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι να καταργήσουν κάθε βήμα διαλόγου και δημοκρατίας, να φιμώσουν την ΕΡΤ και να κόψουν τον ομφάλιο λώρο εκατομμυρίων Ελλήνων του εξωτερικού.

Πραξικοπηματικά και για να εξυπηρετηθούν η τρόικα και τα ιδιωτικά συμφέροντα η ΕΡΤ, κτήμα του Ελληνικού λαού, αποψιλώνεται και η δημοκρατική ενημέρωση γίνεται πολυτέλεια. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου η ΕΡΑ με τον γνωστό ενημερωτικό και γεωπολιτικό της ρόλο αντιμετωπίζει πρώτη το λουκέτο πριν από τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τις Δ.Ο.Υ., την διάλυση κάθε δομής που αφορά το επίπεδο της ποιότητας ζωής του αιγαιοπελαγίτη.

Σε αυτές τις συνθήκες πρέπει όλοι να συμπαραταχθούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Να δώσουμε μάχη για την δημοκρατία και το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή ενημέρωση και κριτική. Να αντισταθούμε στην πολιτιστική απομόνωσή μας. Να παραστούμε μαζικά σήμερα στην συγκέντρωση στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 07:00μμ. Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν το «ραδιόφωνο που μας ταξιδεύει στην πιο όμορφη θάλασσα».

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ