14/12/2012

Δήλωση της Μαρία Μπόλαρη, βουλευτή Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και άλλων κλάδων του Δημοσίου ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Για άλλη μια φορά ο υπουργός των απολύσεων κ. Μανιτάκης, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έπειτα στη Βουλή, την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον πολυήμερο αγώνα όσων αντιστέκονται στις απολύσεις και την διάλυση των ΟΤΑ, εξέφρασαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Μαρία Μπόλαρη και Χρήστος Μαντάς.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης η βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη, δήλωσε:

«Η τρικομματική κυβέρνηση και ο υπουργός της κ. Μανιτάκης έχουν αποφασίσει να απολύσουν 150.000 εργαζόμενους από το Δημόσιο. Οι απολύσεις που προωθούν τώρα με τον «μανδύα» της διαθεσιμότητας, είναι οι πρώτες στη σειρά. Τα ψέματά τους καταρρίπτονται. Έλεγαν ότι η διαθεσιμότητα θα ήταν μετατάξεις. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι είναι απολύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους και όσους άλλους μπαίνουν στη διαθεσιμότητα θα δώσουν τη μάχη μέχρι τέλους, για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα, για να μην περάσουν οι απολύσεις. Ήδη έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση της εφεδρείας-διαθεσιμότητας. Έτσι όμως όπως λειτουργεί ή ακριβέστερα, δε λειτουργεί πια η Βουλή, καταλαβαίνουμε ότι όλα θα κριθούν στους αγώνες, στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, στην ανάδειξη ενός σοβαρού κινήματος με προσανατολισμό, όχι μόνο την ανατροπή της κυβέρνησης, αλλά και των πολιτικών που θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, για να κερδίζουν οι καπιταλιστές».