03/12/2012

Παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή Σπύρου Αντύπα από την Goldair Handling - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, η διοίκηση της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης «Olympic Handling» επιλέγει να ξεπεράσει κάθε όριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΣΕΕ-ΔΑΑ), την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου  προχώρησε στην απόλυση του εργαζόμενου και συνδικαλιστή Σπύρου Αντύπα. Μια απόλυση με ξεκάθαρα εκδικητικό χαρακτήρα απέναντι στο συγκεκριμένο πρώην εργαζόμενο, λόγω της ενεργού συμμετοχής του στο σωματείο και της έντονης συνδικαλιστικής του δράσης. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η ίδια η εταιρεία στη διαδικασία αξιολόγησης τον είχε αξιολογήσει ως έναν από τους καλύτερους υπαλλήλους.

Η ενέργεια της εταιρείας ήρθε ως απάντηση στην αντίδραση του σωματείου εργαζομένων της  Goldair στην απόλυση του Στρατή Γιαννουλάκη, που είχε προηγηθεί λόγω της συμμετοχής του στην πανεργατική απεργία της 7ης Νοεμβρίου. Το σωματείο εργαζομένων  της Goldair είχε καταγγείλει τότε στον Τύπο την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του Γιαννουλάκη από την Olympic Handling, η οποία και τελικά ανακλήθηκε.

Επειδή η απόλυση του εργαζόμενου και συνδικαλιστή Σπύρου Αντύπα είναι καθ΄ όλα παράνομη και απαράδεκτη.

Επειδή οι εργοδότες έχουν πλήρως αποθρασυνθεί, λόγω των αντεργατικών, μνημονιακών νόμων αλλά και της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων για την τήρηση των «απομειναριών» της εργατικής νομοθεσίας.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

Α. Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει άμεσα, προκειμένου να επαναπροσληφθεί στην εταιρεία Olympic Handling ο  παρανόμως  απολυθείς εργαζόμενος και συνδικαλιστής Σπύρος Αντύπας;

Β. Σε τις ενέργειες θα προβεί ώστε να υποστεί τις συνέπειες του νόμου για την παράνομη απόλυση του κύριου Αντύπα η διοίκηση της εταιρείας Olympic Handling;

Γ. Έχει προβεί σε ελέγχους η Επιθεώρηση Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στην εταιρεία Olympic Handling και ποια είναι τα συμπεράσματά της;

Oι ερωτώντες Βουλευτές

Καραγιαννίδης Χρήστος