05/11/2012

Σε σχέση με τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που έχουν υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Δράμας και ιδιωτών για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας - Ερώτηση του Χρ.Καραγιαννίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Προς τους Υπουργούς Εργασίας - Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Οικονομικών

Από το Νοέμβριο του 2009 ο Δήμος Δράμας έχει υπογράψει σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας με 15 ιδιώτες. Μάλιστα, με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 26/5/2010 ανακοινώθηκε ο πλήρης πίνακας διοριστέων για την κάλυψη οργανικών θέσεων στο Δήμο Δράμας, στον οποίο είχαν συμπεριληφθεί και οι εργαζόμενοι/ες που προσελήφθησαν για να απασχοληθούν στον τομέα της καθαριότητας. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, κι ενώ οι εργαζόμενοι/ες συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κανονικά, δεν έχουν δρομολογηθεί οι νόμιμες διαδικασίες για την μετάβαση τους σε ένα πλαίσιο μόνιμης και σταθερής απασχόλησης. Αντίθετα, έχουν καθηλωθεί σε ένα καθεστώς προσωρινής εργασίας, κινδυνεύοντας μάλιστα να υπαχθεί η περίπτωση τους στην ακραία αντικοινωνική διάταξη που περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου του 2011, σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα περιορίζονται στο 1 προς 10. Επιπλέον, η απουσία πολιτικής βούλησης για την επίλυση του προβλήματος αναμένεται να προκαλέσει κωλύματα στην λειτουργία της υπηρεσίας παροχής καθαριότητας καθαυτής, αφού δεδομένων των συνθηκών οι εργαζόμενοι/ες μπορεί να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την εργασία τους.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

Α. Πότε αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ της νομιμοποίησης των εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας;

Β. Αν τελικά το ΦΕΚ έχει τελικά αναδρομική ισχύ τότε ποια είναι η προοπτική για το μέλλον των εργαζομένων αλλά και για την λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας στο δήμο της Δράμας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Καραγιαννίδης