26/07/2012

Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. - Να αποτραπεί η εκποίηση της ΣΕΚΑΠ και όλης της περιουσίας της Αγροτικής Τράπεζας

Οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Νίκος Καλιαμπάκας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. και συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή  της, Χ. Πούλιο ο οποίος τους ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.

Έπειτα συναντήθηκαν και συζήτησαν με τα δύο σωματεία των εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης. Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων τους ενημέρωσαν για την κατάσταση της επιχείρησης και την επικείμενη εκποίηση με συνοπτικές διαδικασίες, στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων που έχει εκπονήσει η νέα τρικομματική κυβέρνηση πάνω στην αγωνία της να «καλοπιάσει» την Τρόικα και τους πιστωτές της χώρας.

Και οι δύο βουλευτές τόνισαν στους εκπροσώπους των εργαζομένων την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου. Οι δημόσιες επιχειρήσεις συνιστούν αναγκαία υποδομή για μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αγωνιστεί για την παραμονή τους υπό δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία.

Επίσης, υπογράμμισαν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν, σχηματίζοντας ένα κοινό μέτωπο, για να μην ιδιωτικοποιηθεί κανένας δημόσιος οργανισμός. Πρέπει πρώτα απʼ όλα να αντιταχθούν στη συνολική διάσπαση και το ξεπούλημα της ΑΤΕ, η οποία είναι ο κύριος μέτοχος στην ΣΕΚΑΠ, έτσι ώστε τόσο η καπνοβιομηχανία, όσο και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτήν να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και να αποτραπεί ένα έγκλημα απέναντι στους εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία συνολικά.