10/06/2011

Άμεση πρόσληψη των 545 διοριστέων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2008 ΦΕΚ 461/11.9.2008 – Υπουργείο Οικονομικών & Γ.Γ. Μακεδονίας Θράκης - Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλ. Διακυβέρνησης

Τον Απρίλιο του 2009  πραγματοποιήθηκε  γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, (1Γ/2008 ΦΕΚ 461/11.9.2008)  χωρίς συνέντευξη και το Φεβρουάριο του 2010 εκδόθηκαν οριστικά αποτελέσματα για το διορισμό 545 ατόμων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για νέους επιστήμονες, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων, πολλοί εκ των οποίων με σημαντική εμπειρία και προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, που θα μπορούσαν να εργάζονται στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνονται ιδιωτικές εταιρίες και να προσλαμβάνονται σύμβουλοι, συμβασιούχοι, μετακλητοί κ.λπ., σε υπουργεία και περιφέρειες,  για τον ίδιο σκοπό, όπως έχουμε ήδη καταθέσει με προηγούμενες ερωτήσεις μας( Ερώτηση για Ενιαίο Μισθολόγιο με αριθ. πρωτ. 11293/1-3-2011 και  Ερώτηση και ΑΚΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής με αριθ. πρωτ. 698/1473/11-4-2011).

Οι  προαναφερθέντες επιτυχόντες του διαγωνισμού, εδώ και 2 χρόνια βρίσκονται σε ομηρία, λόγω της δημοσίευσης των ονομάτων τους στον ΑΣΕΠ, πολλοί δε έχοντας χάσει την προηγούμενη εργασία τους.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

•    Θα προχωρήσετε στην άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 1Γ/2008 ΦΕΚ 461/11.9.2008, προκειμένου να αξιοποιηθεί η επιστημονική κατάρτισή τους από το Υπουργείο και την Περιφέρεια;

Ο ερωτών βουλευτής

Αλέξης Τσίπρας