01/05/2011

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση των Συνδικάτων

Ένας χρόνος μνημονίου και έχουν ξεριζωθεί σχεδόν όλες οι εργασιακές και  κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Είναι φανερό ότι όσο περισσότερο μένουμε στο μνημόνιο και όσο περισσότερο παραμένει η κυβέρνηση της καταστροφής,  η κυβέρνηση Παπανδρέου, τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα.

Ας μην ζήσουμε άλλη μνημονιακή Πρωτομαγιά. Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι να ξεπεράσουν και τις χωριστικές συγκεντρώσεις αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν εμπνέουν και να ακολουθήσουν το δρόμο που έδειξαν οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Κερατέας, το δρόμο της ενότητας, της αποφασιστικότητας, της μη υποχωρητικότητας. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό για να υπάρξει ελπίδα και προοπτική γι αυτόν τον τόπο.