30/03/2011

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσα: Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις του Οίκου Ναύτου με οδοντιάτρους του Πειραιά;

Προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε επιστολή του καταγγέλλει  ότι ο αριθμός των οδοντιάτρων του Πειραιά που είναι συμβεβλημένοι με τον Οίκο Ναύτου περιορίστηκε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Συλλόγου αλλά και μεγάλου αριθμού παλαιών συμβασιούχων οδοντιάτρων, με ουσιαστικό αποτέλεσμα να στερούνται οι ασφαλισμένοι το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεράποντος ιατρού και να περιορίζεται ταυτόχρονα η δυνατότητα έγκαιρης περίθαλψης των ναυτικών όσο και των οικογενειών τους.

Εξάλλου η άμεση διακοπή της σύμβασης επιφέρει και σοβαρότατα πρακτικά προβλήματα  σε υπό θεραπεία ασφαλισμένους, αφού καλούνται να συνεχίσουν τη θεραπεία τους σε διαφορετικούς οδοντιάτρους και ίσως με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα.

Με βάση τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1)    Προτίθενται να ανανεώσει άμεσα τις συμβάσεις των μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά που λήγουν στις 31/3/2011 με τον Οίκο Ναύτου, προκειμένου να μην στερούνται οι ασφαλισμένοι το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεράποντος ιατρού και να μην περιορίζεται ταυτόχρονα η δυνατότητα έγκαιρης περίθαλψης των ναυτικών και των οικογενειών τους;

2)    Προτίθεται να επανεξετάσει τη νομιμότητα της άμεσης (31/3/2011) διακοπής συμβάσεων των οδοντιάτρων του Πειραιά με τον Οίκο Ναύτου χωρίς προηγούμενη  – όπως καταγγέλλει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά – ενημέρωσή του Συλλόγου, αλλά και πολλών παλαιών συμβασιούχων οδοντιάτρων;

Ο ερωτών βουλευτής

Θοδωρής Δρίτσας