21/12/2010

Συνάντηση αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21/12/2010, στα γραφεία της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Βουλή, συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ, Φίλιππος Παντελεάκος, ενημέρωσε τους βουλευτές Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Βασίλη Μουλόπουλο, για την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, τους φόβους για εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, την μείωση των επικουρικών συντάξεων, τις σημαντικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες που έχουν μειωθεί στο μισό από 121 εκ ευρώ που είχαν διατεθεί για το 2009 στα 60 εκ ευρώ για το 2011, για τη μη  εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, την προσπάθεια της κατάργησης της μόνιμης και σταθερής εργασίας των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα με την καθιέρωση  των επίκουρων πυροσβεστών.

Η κυβέρνηση έχει ανοίξει το θέμα του κανονισμού των μεταθέσεων και του ωραρίου, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τα συνδικάτα.

Ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ, αναφέρθηκε επίσης στην παλαιότητα των υλικοτεχνικών υποδομών (πυροσβεστικών οχημάτων, ελικοπτέρων, εγκαταστάσεων προσωπικού), στη δημιουργία του Πανεπιστημίου Πυροσβεστικών Σπουδών και ένταξη των προσλήψεων μέσω πανελλαδικών  εξετάσεων, τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικών τελών για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας σε ιδιώτες,  όπως και τη χορήγηση ή αποζημίωση των οφειλομένων ρεπό.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των Πυροσβεστών, επεσήμαναν ότι οι δαπάνες για τον εκσυγχρονισμό, για την ενίσχυση σε υλικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο περικοπών. Αντίθετα,  αποτελούν παραγωγικές επενδύσεις γιατί διασφαλίζουν τόσο την ανθρώπινη ζωή , όσο και την περιουσία των πολιτών, την προστασία των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό σώμα, μέσα και έξω από τη Βουλή, για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό Πυροσβεστικό Σώμα στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.