29/10/2009

Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τις εργασιακές σχέσεις

Να μπει τέλος στην εργασιακή επισφάλεια-Πλήρης και ποιοτική εργασία για όλους

Σχετικά με την συνάντηση του Υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου με τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τις εργασιακές σχέσεις, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο εργασιακός μεσαίωνας δεν αντιμετωπίζεται με υποσχέσεις του Υπουργού Εργασίας για παροχή «εγγυήσεων εφαρμογής των ελαστικών εργασιακών σχέσεων», αλλά με την άμεση κατάργηση των νόμων των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους καθιερώθηκαν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η απάνθρωπη ενοικίαση εργαζομένων. Επίσης, με την ενεργοποίηση των Επιθεωρήσεων Εργασίας για την ενίσχυση των ελέγχων στους χώρους εργασίας και την επιβολή αυστηρών και εκτελεστών ποινών σε όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι διακόπτες να τους ανοιγοκλείνουν οι επιχειρήσεις όποτε θέλουν, ούτε ποδήλατα, μηχανάκια, σπίτια ή μαγαζιά για να τα νοικιάζουν. Είναι άνθρωποι με δικαιώματα που διεκδικούν πλήρη, σταθερή, ποιοτική και ασφαλισμένη εργασία.