20/09/2009

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, στη Βίλα Δρακοπουλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, από τους υποψηφίους της Α΄ Αθήνας Αξελό Ρήγα, Θεοδόση Αυγή, Καραμάνο Χρήστο,  Κυπριανίδου Ερμίνα, Κυσκήρα Γεωργία, Προβατά Φώτη, Τοσουνίδου Δέσποινα και τον υποψήφιο Β΄ Αθήνας Γιώργο Βαρεμένο, επισκέφθηκε σήμερα τη Βίλα Δρακοπούλου στα Πατήσια.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

Σε όλη την Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις υπάρχουν πολλές, δεκάδες περιβαλλοντικές πληγές. Υπάρχουν όμως και δεκάδες τοπικά κινήματα ενεργών πολιτών που διεκδικούν ποιότητα ζωής, που διεκδικούν ανάσα ζωής, που δεν ανέχονται να ξυπνάνε στις 6 το πρωί από τους ήχους σκαπτικών μηχανημάτων που ξεριζώνουν τα δέντρα, τα πάρκα, τα μικρά πάρκα που υπάρχουν έξω από τα σπίτια τους. Υπάρχουν δεκάδες τοπικά κινήματα ενεργών πολιτών που παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Διεκδικούν ποιότητα ζωής, ανάσα ζωής και δεν περιμένουν την πολιτεία, το κράτος, τα δύο κόμματα εξουσίας και τους δημάρχους τους, που ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τα βρουν με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τούτη την ώρα βρισκόμαστε εδώ σε μια προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας, εδώ στα Πατήσια, να φτιάξει ένα χώρο ζωής, μια ανάσα ζωής ανάμεσα στο μπετόν, ανάμεσα σε δεκάδες κτίσματα που έχουν πνίξει τη ζωή μας. Και είναι παράδειγμα για όλους μας.

Τούτη την ώρα γνωρίζουμε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα ασχολούνται με άλλα πράγματα. Στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με το πώς θα ράψουν κοστουμάκια υπουργικά για την επόμενη μέρα, στη Ν.Δ. για το πώς θα διαγκωνιστούν για να πάρουν καλύτερη θέση για την επόμενη μέρα. Κανείς δεν ασχολείται με την επόμενη μέρα μιας κοινωνίας που είναι ξεχασμένη. Μιας κοινωνίας που ασφυκτιά, μιας κοινωνίας που διεκδικεί και θα διεκδικεί. Κι εμείς βρισκόμαστε εδώ ώστε αυτοί οι αγώνες διεκδίκησης να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι.