22/07/2009

Η ΣΥΡΙΖΑ Κερατέας στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας ενάντια σε κάθε απόπειρα καταστροφής του Οβριόκαστρου, από την κυβέρνηση.

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κερατέας

Η  συνεχής  παρουσία  μας  σε  όλες  τις  αγωνιστικές  κινητοποιήσεις   και  η  στάση  μας  στη  Βουλή  το  2003  αποτελούν  την  έμπρακτη  απόδειξη  της  θέσης  μας.

Κανείς  δεν  έχει  το  δικαίωμα  να  καταστρέψει  τον  φυσικό  πλούτο  του  τόπου  μας.

Σταματήστε  επιτέλους  να  αντιμετωπίζετε  την  Ανατ.  και  Δυτ.  Αττική  σαν  την  «πίσω  αυλή»  της  Αθήνας.  Στην  περιοχή  μας  λειτουργεί  η  πιο  ρυπογόνα  βιομηχανία  της  χώρας,  (ΔΕΗ).

Δεν  ξεπουλάμε  τον  τόπο  μας,  πολύ  περισσότερο  όταν  πρόκειται  για  « ιστορικό  αρχαιολογικό  χώρο»   και  « τοπίο  ιδιαίτερου  φυσικού  κάλλους»   τοπίο  δεμένο  με  την  ύπαρξη  μας.

Λύση υπάρχει.  Υπάρχουν   σύγχρονοι τρόποι  για  την  διαχείριση  των  απορριμμάτων,  (Πρόληψη  και  διαλογή  στην  πηγή,  Ανακύκλωση,  Επεξεργασία , Κομποστοποίηση,  Ανάκτηση και  επαναχρησιμοποίηση υλικών,  κ.τ.λ. )  και  επιστημονικοί  τρόποι  επιλογής  των  κατάλληλων  χώρων.   Απορρίπτοντας  την  επιλογή   της ολέθριας για το περιβάλλον και την υγεία μας του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων.

Σας  θυμίζουμε  ότι  οι  ΧΥΤΑ, ( Περιφερειακός σχεδιασμός που ψήφισε το 2003 το ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί σήμερα η ΝΔ με τον ΕΣΔΚΝΑ),  θεωρούνται   ξεπερασμένοι   πλέον  για  όλη  την  Ευρώπη.

Η  δημιουργία  ΧΥΤΑ  στην  Κερατέα,  το  Γραμματικό  και   η  διαιώνιση  του  ΧΥΤΑ  στη  Φυλή  δεν  αποτελούν  λύση  σύγχρονη  και  μακροπρόθεσμη.

Μια  σύγχρονη   πολιτική   διαχείρισης   απορριμμάτων  με  όρους   προστασίας   της δημόσιας   υγείας   και   του  περιβάλλοντος   , πρέπει να υπολογίζει  την  τεχνολογική  εξέλιξη, τις  θετικές  εμπειρίες  άλλων  χωρών, τον ουσιαστικό διάλογο με κοινωνικούς φορείς  τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών,   για  να  μην  οδηγείται  σε  αδιέξοδο.

Η  Χρόνια  Ομηρία  που  έχει  καταδικάσει  τον  τόπο  μας  ο  δικομματισμός  και  η  βίαιη  επέμβαση  στο  Γραμματικό  μας   κάνει   πιο  αποφασισμένους  για  την  διεκδίκηση    μιας  δίκαιης  λύσης   στο  πρόβλημα .

Καταδικάζουμε  την  υποταγή  της  Κυβέρνησης  στα  μεγάλα  συμφέροντα, την αδιαλλαξία, την αυθαιρεσία και την καταστροφική για το περιβάλλον πολιτική της.