26/01/2009

Επίλυση των προβλημάτων των οικιστών του Ηλιακού Χωριού Πεύκης

Ερώτηση Φ.Κουβέλη για τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ΠΕΧΩΔΕ

Σχετ:
α) Ερώτησή μας με αριθμό 747/16-10-2007.
β) Η με αριθμό 96/1/11/2007 απάντηση του ΥΠ. Απασχόλησης.
γ) Η με αριθμό 935/2-6-2008 επίκαιρη ερώτησή μας και
δ) Πρακτικά Βουλής της 5-6-2008 – συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης .

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχουμε, με τις ανωτέρω ερωτήσεις μας -  (α)και (γ) σχετικά, αναφερόμαστε στα προβλήματα (χορήγηση παραχωρητηρίων , αποχετευτικό δίκτυο , αντικατάσταση του ενεργειακού συστήματος, κλπ),  τα οποία αντιμετωπίζουν οι οικιστές του Ηλιακού Χωριού Πεύκης και ζητούσαμε την παρέμβαση της πολιτείας και των αρμοδίων φορέων για την αντιμετώπισή τους .

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, (δ) σχετικό , η κα. Υπουργός Απασχόλησης , μεταξύ άλλων δήλωσε ότι :

•    <<... μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει το θέμα των παραχωρητηρίων, είναι αυτό που με διαβεβαιώνουν οι υπηρεσίες .>>

•    <<Γίνονται προσπάθειες για το φυσικό αέριο στο χωριό. >>

•    << Ο Ο.Ε.Κ. βρίσκεται σε επαφή..., ώστε τώρα με τις ενέργειες που γίνονται σε θέματα υποδομών , η Ε.Υ.Δ.Α.Π.  να μπορέσει να παραλάβει και να είναι εκείνη η οποία θα συντηρεί το δίκτυο >>.

Επειδή με βάση τα προαναφερόμενα , έχει παρέλθει το χρονικό πλαίσιο της αντιμετώπισης -επίλυσης των ανωτέρω  προβλημάτων ,το οποίο έχει θέσει κατά τη συζήτηση στη Βουλή η κα Υπουργός

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

•    Έχει γίνει η χορήγηση των παραχωρητηρίων στους δικαιούχους του Ηλιακού Χωριού και αν όχι γιατί καθυστερεί ;

•    Ποια συγκεκριμένα μέτρα προωθήθηκαν για την αντιμετώπιση της λειτουργίας του ηλιοθερμικού συστήματος ή την αντικατάστασή του  ;

•    Έχει παραληφθεί το αποχετευτικό δίκτυο από την Ε.ΥΔ.Α.Π. και αν όχι γιατί καθυστερεί ;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης