09/07/2008

Κλειστό το Κέντρο Στήριξης ατόμων με αναπηρία στην Άμφισσα

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κλειστό και αναξιοποίητο παραμένει το Κέντρο Στήριξης ατόμων με αναπηρία στην Άμφισσα, παρά το γεγονός ότι  το εξαιρετικά σημαντικό αυτό έργο  έχει ήδη ολοκληρωθεί και εξοπλισθεί πλήρως.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του, το  εν λόγω Κέντρο προβλέπεται ότι θα στελεχώνεται από ειδικούς επιστήμονες  και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρέχει  συμβουλευτική  και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, υπηρεσίες αποκατάστασης, επαγγελματικό προσανατολισμό, κατάρτιση, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία, με στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και την καταπολέμηση  των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ωστόσο, το ανωτέρω κέντρο, το οποίο δημοπρατήθηκε το 2003 και υλοποιήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς, παραμένει κλειστό, στερώντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του  από ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη στήριξης και εξειδικευμένης περίθαλψης.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

• Για ποιο λόγο  παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο το Κέντρο Στήριξης ατόμων με αναπηρία στην Άμφισσα;
  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου το ανωτέρω Κέντρο να στελεχωθεί  επαρκώς με το κατάλληλο, εξειδικευμένο προσωπικό και  να επιτελέσει το σημαντικό έργο του;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης