ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

02/07/2008

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνου στα Χανιά



Για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Είμαστε μια αντιπροσωπεία από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση που δίνουμε τη συνέντευξη σʼ αυτά τα γραφεία, σʼ αυτό το κτίριο για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ξέρουμε ότι με τον ενισχυμένο πια πολιτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσουμε διάφορα συμφέροντα και διάφορες ομάδες και διάφορα κυκλώματα και θα έχουμε ενδεχομένως επαφή και με εκδηλώσεις βίας σαν αυτήν την απαράδεκτη που έγινε χθες εδώ στα Χανιά γιατί είμαστε όλοι μας αποφασισμένοι αυτό να μην ανακόψει ούτε κατʼ ελάχιστον και σε κανένα σημείο της Ελλάδας την προσπάθεια και τους αγώνες μας για διάλογο, για ελευθερία, για δημοκρατία, για κοινωνική πρόοδο που σε μεγάλο βαθμό εμπνέονται από τους αγώνες που έχουν δοθεί στα Χανιά, στην Κρήτη, παντού. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε συγκίνηση είναι γιατί χάρις την προσπάθεια εκατοντάδων, θα έλεγα, μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 24 ώρες, τα γραφεία αυτά είναι στοιχειωδώς επαναχρησιμοποιήσιμα. Και γιʼ αυτό επιλέξαμε να δώσουμε σʼ αυτόν τον τόπο του εγκλήματος τη συνέντευξή μας. Και να ευχαριστήσω, ανάμεσα σε όλους αυτούς, τους δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά όλη τη νύχτα προκειμένου να διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση του χώρου. Να τονίσω, επί τη ευκαιρία, τη στήριξή μας στην προσπάθειά τους να αρθεί η νέα οδηγία της Ε.Ε. ενάντια στους μετανάστες.

Για το σκάνδαλο της Siemens

Πριν μπω στα τοπικά ζητήματα, θα κάνω 1-2 αναφορές στα θέματα της Siemens, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρώτον, η χώρα μας ζει στιγμές σαπουνόπερας. Βλέπουμε, δηλαδή, εφοπλιστές, στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικά τζετ, αριστοκρατικά θέρετρα. Πιστεύουμε ότι και αυτό είναι μια εικόνα, ένα στοιχείο της κρίσης ενός συστήματος, το οποίο προκαλεί μια κοινωνία, η οποία, σε μεγάλο βαθμό, ζει στη στέρηση. Δεύτερον, η δικαιοσύνη επί εποχής Ν.Δ. και κ. Σανιδά, στην Ελλάδα έχει αποκτήσει ταχυδακτυλουργικές ικανότητες. Και με αυτήν την έννοια, τα 35 περίπου εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήδη αναφέρονται στη δίκη που γίνεται στη Γερμανία, που έχουν δοθεί προκειμένου να «λαδώσουν» πολιτικά και άλλα πρόσωπα, στο προανακριτικό πόρισμα γίνονται 150.000 ευρώ. Λυπούμαστε γιʼ αυτό το γεγονός και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να αναδειχθεί όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο η αλήθεια. Τρίτον, δυστυχώς, η Ελλάδα κοντεύει να καταντήσει μια αποικία μεγάλων δυτικοευρωπαϊκών δυνάμεων. Δεν είναι απλώς ότι οι Γερμανοί αγοράζουν σε τιμή ευκαιρίας τον ΟΤΕ. Είναι ότι το ίδιο το σύστημα παροχής Δικαίου στη χώρα μας εξαρτάται από το τι θα γίνει στη Γερμανία. Και, αν στη Γερμανία υπάρχουν αποκαλύψεις, τότε και μόνο τότε είναι ενδεχόμενο να έρθουν και να λειτουργήσουν και στη χώρα μας. Με αυτήν την έννοια, ζούμε μια σοβαρή κρίση του πολιτικού συστήματος. Και ζητάμε άμεσα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου να συμβάλλει - όχι να λύσει - στην εξέταση του προβλήματος και νομίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας, η οποία θα βάλει στο περιθώριο τα δύο κόμματα και το σύστημα του δικομματισμού, το οποίο έχει οδηγήσει σε έντονα κοινωνικά προβλήματα και σε σήψη και θα φέρει μια νέα πλειοψηφία με πυρήνα τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Για το Εφετείο στο Ηράκλειο και τα τοπικά ζητήματα

Σε σχέση με την παρουσία μας εδώ, σήμερα, - για μένα τουλάχιστον, προσωπικά, που έχω πολλές εμπειρίες ίσως από τις επισκέψεις μου στα Χανιά - συναντήσαμε την πιο θερμή υποδοχή από τους Χανιώτες σε όλες τις περιοδείες που κάναμε μέσα σʼ αυτές τις ώρες, τα περισσότερα καλά λόγια και τα περισσότερα κεράσματα. Και πιστεύω ότι η ριζοσπαστική Αριστερά έχει πια βαθιές ρίζες σʼ αυτόν τον τόπο, οι οποίες δεν μπορούν να εξασθενίσουν ούτε με τα γεγονότα αυτά ούτε και με θέσεις ή τοποθετήσεις λεκτικής εμπάθειας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με εκατοντάδες κόσμο, να ζήσουμε πολύ ζεστές στιγμές στην αγορά, να έχουμε συναντήσεις με τα σωματεία στο αεροδρόμιο, να συναντηθούμε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο. Θέλω να σας πω ότι ούτε ένας ή μια από όλους αυτούς, με τους οποίους κάναμε πολλές συζητήσεις, δεν έθεσε θέμα ΣΥΡΙΖΑ και Εφετείου. Έθεσαν μια σειρά από πολύ μεγάλα ζητήματα. Στην αγορά μας έθεσαν τα ζητήματα της μείωσης των πωλήσεων, της ακρίβειας που τους δυσκολεύει, της πίεσης που νιώθουν από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και συζητήσαμε μέτρα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά σε έναν τέτοιο χώρο όπως είναι αυτή η αγορά των Χανίων. Στο αεροδρόμια τέθηκαν τα θέματα της έλλειψης υποδομών, της τεράστιας ουράς που δημιουργείται μέσα στον ήλιο το καλοκαίρι με τους επισκέπτες των Χανίων, της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης και του αεροδρομίου των Χανίων στο πλαίσιο των 10 αεροδρομίων που προγραμματίζει να ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση. Και αναφέραμε τις θέσεις μας για την ανάγκη στήριξης του δημόσιου χώρου και ειδικά στον κρίσιμο τομέα των αεροπορικών μεταφορών, ο οποίος έχει σημασία και για την ανάπτυξη αλλά και για την ίδια την ασφάλεια της χώρας μας. Στο Νοσοκομείο μας έθεσαν μια σειρά ζητήματα σε σχέση με τις μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωση του προσωπικού τόσο σε γιατρούς όσο και σε νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται, την υπερεντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, τις δυσκολίες να πάρουν άδειες σήμερα, τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε διάφορες κλινικές είτε σε σχέση με την ογκολογία είτε σε σχέση με τα νεογνά κ.λ.π. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν μια σειρά προβλήματα και, ως ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και τους μαζικούς αγώνες και την κοινοβουλευτική δράση για να αντιμετωπιστούν.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να έρθω, επομένως, στο θέμα του Εφετείου και να πω ότι μας ξεχωρίζει κάτι από τα δύο μεγάλα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Από τα δύο μέχρι πριν λίγο μεγάλα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, ότι εμείς δεν λέμε άλλα πράγματα στο Ηράκλειο και άλλα πράγματα στα Χανιά. Δεν έχουμε στελέχη στα Χανιά, τα οποία να λένε ότι θα τα δώσουν όλα για να μην γίνει το Εφετείο στο Ηράκλειο, και δεν έχουμε στελέχη στο Ηράκλειο που να λένε ότι θα τα δώσουν όλα αν δεν γίνει το Εφετείο στο Ηράκλειο. Αυτή τη διπλοπροσωπία, την παρουσίαση τελείως αντιθετικών θέσεων στα δύο άκρα της Κρήτης δεν μπορούμε να τη δεχτούμε γιατί είναι έξω από την κουλτούρα μας και έξω από το ήθος μας.

Δεύτερον, εμείς δεν λέμε άλλα πράγματα οι ίδιοι άνθρωποι όταν είμαστε στο Ηράκλειο και άλλα όταν είμαστε στα Χανιά. Και δεν φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα σε όλη την Κρήτη. Και γιʼ αυτό και εγώ, πέραν της ιδιότητάς μου του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, και με την ιδιότητά μου του βουλευτή Ηρακλείου δεν έχω κανένα πρόβλημα να βρεθώ σʼ αυτόν τον τόπο, τον οποίο και από προσωπικές σχέσεις, τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά και τον οποίο αγαπάω ιδιαίτερα.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πόλεμο ενάντια σε κάθε τι αναχρονιστικό, παρωχημένο, αντιπαραγωγικό παρουσιάζεται στην Κρήτη, η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες. Γιʼ αυτόν τον λόγο αντιμετωπίζουμε τα διάφορα προβλήματα της Κρήτης αλλιώς. Γιʼ αυτό βρεθήκαμε πρώτοι στα Ζωνιανά, ξέροντας την υπόθεση, ξέροντας το τεράστιο πρόβλημα, αλλά και ξέροντας ότι είχαμε μια άλλη επιλογή όταν η κάθε άλλη πολιτική δύναμη απέφευγε να πατήσει το πόδι της στον Ορεινό Μυλοπόταμο. Και είμαστε περήφανοι που σήμερα έχουμε φέρει καθηγητές του Πανεπιστημίου, του Πολυτεχνείου, έχουμε φέρει τον Πρόεδρο του ΤΕΕ προκειμένου να αναπτυχθεί ένα άλλο σχέδιο για την επιβίωση αυτής της ορεινής κοινωνίας της Κρήτης.

Με τον ίδιο τρόπο είμαστε αντίθετοι σε κάθε τοπικισμό, ο οποίος δεν έχει σχέση με την ιστορία, το παρελθόν και την προσφορά κάθε τόπου, αλλά έχει σχέση με τη δημιουργία υπερβολικών και πολλές φορές τεχνητών αντιθέσεων ανάμεσα στα διάφορα σημεία της Κρήτης, τα οποία εξασφαλίζουν την επιβίωση των ειδικών οικονομικών παραγόντων, εξασφαλίζουν εκλογές μέσα στη Βουλή και στηρίζουν διάφορα κυκλώματα. Με αυτόν τον τοπικισμό ήρθαμε σε αντίθεση σε κάθε σημείο που τον συναντήσαμε, και στην Κρήτη. Θυμηθείτε ότι οι πρώτες εντάσεις για το Εφετείο, έγιναν από τους συναδέλφους μου των μεγάλων κομμάτων, των μέχρι πριν από λίγο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στη Βουλή, στην ερώτησή μας για το Εφετείο. Και με τον ίδιο τρόπο θα έρθουμε σε αντίθεση, εφόσον παρουσιαστούν αυτά τα θέματα στα Χανιά. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες των Χανίων και οι διάφοροι φορείς έχουν δικαίωμα να έχουν την κάθε γνώμη που θεωρούν σωστή για τον τόπο τους. Και το ίδιο δικαίωμα πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει και η κοινωνία και οι φορείς του Ηρακλείου. Ως ΣΥΡΙΖΑ, όμως - και οι συνιστώσες του προηγούμενα και το δικό μου κόμμα, ο ΣΥΝ, προηγούμενα είδαμε και πιστεύουμε ότι μέσα σε μια πορεία της Κρήτης προς τα μπροστά, χρειάζεται μια αποκέντρωση λειτουργιών. Θέλουμε να γίνεται κάθε τι το οποίο μπορεί να διευκολύνει τον πολίτη. Και λαμβάνοντας υπʼ όψιν ότι σήμερα υπάρχουν έντονα προβλήματα σε κατοίκους της ανατολικής Κρήτης να καλύπτονται από τη λειτουργία του Εφετείου στη δυτική Κρήτη - σκεφτείτε, από την Ιεράπετρα ή από τη Σητεία ή ακόμα από το Ηράκλειο - έχοντας υπʼ όψιν τις εμπλοκές και τις τεράστιες καθυστερήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη, έχοντας υπʼ όψιν ότι, δυστυχώς, εδώ, στο Εφετείο Χανίων είχαν εγκαθιδρυθεί πυρήνες του παραδικαστικού κυκλώματος για τους οποίους δεν είχαμε ακούσει τίποτα από αυτούς που ήταν πίσω, δηλαδή από τον Δικηγορικό Σύλλογο, θεωρούμε ότι θα είναι πολύ λειτουργική και χρήσιμη, όχι η μεταφορά του Εφετείου, με κανέναν τρόπο, αλλά η δημιουργία ενός άλλου Εφετείου στον χώρο του Ηρακλείου. Αυτή είναι η άποψη όλων των νομικών κύκλων, είναι η άποψη μιας πολύ μεγάλης πλειοψηφίας - πολύ μεγαλύτερης από την περίπτωση του Αγρινίου - της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, είναι η άποψη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και την στηρίζουμε.

Εμείς πιστεύουμε ότι αποκεντρώσεις πρέπει να γίνουν σε όλες τις περιοχές που μπορεί και πρέπει να γίνει αποκέντρωση χωρίς το ένα να είναι προϋπόθεση του άλλου. Μʼ αυτήν την έννοια εμείς αγωνιζόμαστε για να δημιουργηθούν μια σειρά από νέες υπηρεσίες στα Χανιά. Υπηρεσίες που έχουν σχέση με τον ΟΓΑ, που έχουν σχέση με τον τουρισμό, που έχουν σχέση με χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων από το ΚΠΣ κι οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην διευκόλυνση και την βελτίωση των δυνατοτήτων του πολίτη να λύνει ευκολότερα τα προβλήματά του.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Νοσοκομείο θέλω να σας πω ότι αναλαμβάνουμε, ως Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μια καμπάνια, προκειμένου να δημιουργηθούν ορισμένες μονάδες μέσα στο Νοσοκομείο οι οποίες λείπουν κι είναι πιστεύω μια μεγάλη έλλειψη για όσους βρεθούν ποτέ σε δύσκολη θέση στα Χανιά και γι αυτό θα έπρεπε να γίνουν άμεσα. Ανάμεσα σε αυτές, ως ΣΥΡΙΖΑ κι έχοντας υπόψη τα προβλήματα των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους στον χώρο των Χανίων και ευρύτερα του Νομού, θα κάνουμε συγκεκριμένες προσπάθειες και ήδη θα συναντήσουμε μέσα στην εβδομάδα ή την άλλη εβδομάδα τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να ιδρυθεί Ιατρείο Πόνου, δηλαδή παρηγορητικής θεραπείας, μέσα στο Νοσοκομείο Χανιών και προκειμένου να τελειώσει αυτή η υπόθεση που αφορά στο Τμήμα Νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων. Το παίρνουμε αυτό ως μια υπόθεση τιμής για εμάς, θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, πιστεύουμε ότι τα Χανιά αξίζουν μια καλύτερη τύχη. Δεν μπορεί ορισμένοι να προσπαθούν να τα δέσουν στο παρελθόν, και να λένε ότι το μεγάλο ζήτημα των Χανίων σήμερα, από το οποίο κρίνεται όλο τους το μέλλον, είναι αν θα γίνει Εφετείο στο Ηράκλειο. Τα Χανιά πιστεύω έχουν άλλα μεγάλα ζητήματα. Μια μοναδική πόλη στην Ελλάδα που κινδυνεύουν να την αφανίσουν, τα Χανιά, μπορεί να δώσει μεγάλες μάχες για να στηρίξει πρωτοβουλίες όπως το Στρατόπεδο του Μαρκοπούλου, όπως η αξιοποίηση του Μάλεμε, όπως η προστασία της Γεωργιούπολης, όπως η αξιοποίηση του Πολυτεχνείου, ως έναν μηχανισμό και εργαλείο μεγάλης ανάπτυξης. Σʼ αυτές όλες τις μάχες θα βρείτε τον ΣΥΡΙΖΑ παρόντα στις πρώτες γραμμές όποιο κι αν είναι το τίμημα. Σε μάχες πολέμου του ενός απέναντι στον άλλο θα σας πω αυτό που είπα και στο Ηράκλειο: Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε. Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε καμία μάχη του Ηρακλείου ενάντια στα Χανιά. Σε καμιά μάχη η οποία μπορεί να αδικεί και να προσβάλλει τα Χανιά. Το ίδιο λέω και σε εσάς. Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε καμιά μάχη ενάντια στο Ηράκλειο. Ή σε καμιά μάχη η οποία μπορεί να προσβάλλει το Ηράκλειο. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά οδηγούν όλη την Κρήτη προς τα πίσω.

Θα μας βρείτε παρόντες σε όλες αυτές τις μεγάλες μάχες, είναι πολλές, είναι πολλά και σημαντικά τα θέματα, πιστεύουμε ότι κάθε μέρα δοκιμαζόμαστε, και ξαναλέω είναι για μας ένα μήνυμα μεγάλης ενίσχυσης η υποδοχή, το χαμόγελο, τα κεράσματα –και γι αυτό μπορεί να ήπιαμε και καμία ρακή παραπάνω πρωί-πρωί - που βρήκαμε από τους φίλους μας εδώ στα Χανιά.

-    Σχετικά με την στήριξη της αποκέντρωσης και την επίθεση των Γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά σε σχέση με το θέμα με τον Δικηγορικό Σύλλογο…

Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος της ερώτησης, ναι αποκέντρωση από όλους, από όλους και σε όλα. Και νομίζω ότι θα ήταν καλό και να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος. Αντί να βρίσκουμε το ΚΤΕΛ ή να βρίσκουμε το Εφετείο και να γίνεται πόλεμος, να γίνεται ένας καλός διάλογος και μπορεί να γίνει ένας καλός διάλογος κι αυτό προκαλούμε εμείς. Δηλαδή ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε την δυνατότητα να έχει έναν βουλευτή στην Κρήτη, είναι να προκαλέσει έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα στις διάφορες πόλεις, κέντρα της Κρήτης. Δεν θεωρούμε ότι η αποκέντρωση μιας υπηρεσίας πρέπει να έχει ως προϋπόθεση την αποκέντρωση μιας άλλης. Εμείς θεωρούμε ότι με αυτόνομο τρόπο μπορεί να γίνει συζήτηση. Και θα είναι ώριμη νομίζω η κοινωνία των Χανιών, όταν μπορέσει, να κάνει τις δικές της ωραίες προτάσεις. Ήδη εμείς όταν μιλάμε για νοσοκομείο και για μια Μονάδα Νεογνών ή Ακτινοθεραπευτικό για τους καρκινοπαθείς, ή Ιατρείων Πόνου, μιλάμε για δημιουργία υπηρεσιών που ήδη υπάρχουν και καλύπτονται στο Ηράκλειο. Και το ίδιο θα λέμε και στο Ηράκλειο όπου πασχίζουμε να δημιουργηθεί μονάδα του ΟΚΑΝΑ, για παράδειγμα, που ξέρετε κι εσείς ότι έρχονται εξαρτημένοι νέοι εδώ πέρα στα Χανιά και πρέπει να κάνουν ένα ολόκληρο ταξίδι δύο και τρεις φορές την εβδομάδα για να καλυφθούν. Έχει μια άλλη δυνατότητα η Κρήτη. Μια άλλη δυνατότητα μέσα από την συνένωση των δυνάμεών της, ειδικά πηγαίνοντας και στην διοικητική αναδιάρθρωση, η οποία προβλέπει ουσιαστικά τη διοικητική ενοποίηση της περιοχής.

Όσον αφορά τώρα στο θέμα με τον Δικηγορικό Σύλλογο, ξέρετε κι ο πατέρας μου και δυο αδέρφια μου είναι δικηγόροι, αλλιώς είχα καταλάβει εγώ το επάγγελμα του δικηγόρου. Νόμιζα ότι, από όλες τις επιστημονικές ιδιότητες, η κατεξοχήν ιδιότητα του δικηγόρου είναι αυτή του διαλόγου. Είναι στο δικαστήριο και διαλέγεται με την εντελώς αντίθετη άποψη, κι αυτή η άποψη μπορεί να αφορά σε εγκλήματα, μπορεί να αφορά σε δολοφονία παιδιού από τον πατέρα ή από την μάνα του κι ο δικηγόρος ξέρει να διαλέγεται. Αυτό είναι το μεγάλο μάθημα. Και μʼ αυτήν την βάση προχωράει το δικαστήριο. Αυτό δεν το είδα εδώ στα Χανιά και λυπάμαι γι αυτό. Πιστεύω και ελπίζω ότι δεν εκφράζεται το σώμα των δικηγόρων. Για μας δεν υπάρχει καμία εμμονή σε αντιπαραθέσεις. Με τον ίδιο τρόπο που συνεργαζόμαστε με τους γιατρούς σήμερα συνεργαζόμαστε και με τους δικηγόρους κι αισθάνομαι ευτυχής που ένας ευπρεπής δικηγόρος των Χανιών κάθεται σήμερα δίπλα μου.



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ