21/12/2007

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με Γ.Σουφλιά

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και βουλευτής Ηρακλείου Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήσαμε είναι το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Είχα ενημέρωση από τον Υπουργό για την αναθεώρηση που πρέπει να γίνει στο master plan και για την οικονομοτεχνική μελέτη.

Επεσήμανα τη μεγάλη ανάγκη να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα όσο το δυνατόν ταχύτερο. Πρόκειται για το δεύτερο αεροδρόμιο σε κίνηση της χώρας μας και η άποψή μας είναι ότι πρέπει να είναι ένα δημόσιο έργο και όχι μέσα από σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Είναι σημαντικό, νομίζω, ότι θα έχουμε την ευκαιρία ξανά, λίγες βδομάδες μετά τις γιορτές, να συναντηθούμε, να είναι όλοι οι βουλευτές του Ηρακλείου, να είναι οι δήμαρχοι, η νομάρχης της περιοχής, ώστε να έχουμε πια ακόμη πιο συγκεκριμένη ενημέρωση.

Επίσης με τον Υπουργό συζητήσαμε και τα θέματα προστασίας των δασικών περιαστικών όγκων στην Αττική, και ιδιαίτερα στο χώρο του Υμηττού. Επεσήμανα, από την πλευρά μου, ότι πρέπει να υπάρξουν αυστηρές ρυθμίσεις που να μην επιτρέπουν αυθαιρεσίες αλλά και ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε να σταματήσει αυτή η καταπάτηση του δημοσίου χώρου που γίνεται μέσα από διάφορα προσχήματα.

-    Ερώτηση: Για τα πρόστιμα της πολεοδομίας Μαρκοπούλου σε βάρος του κ. Μαγγίνα .. Θα έπρεπε να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος σε όλους ή μήπως οι υπουργοί μένουν έξω από τους ελέγχους;

Αν μένανε οι υπουργοί μόνο έξω από τους ελέγχους θα ήταν πάρα πολύ καλά και θα ήταν πάρα πολύ λίγοι. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος και βέβαια, πρώτα απ΄ όλα, για τους πολιτικούς. Αλλά απ΄ αυτή την υπόθεση δεν πρέπει να μας μείνει ένα κυνήγι μαγισσών, αλλά να υπάρξουν εκείνα τα θεσμικά αυστηρά μέτρα και αλλαγές, η αποκατάσταση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να προστατεύσουμε τελικά τα δάση της Αθήνας και όλης της χώρας.

-    Βλέπετε οσμή σκανδάλου πίσω από την υπόθεση Ζαχόπουλου;

Κατ΄ αρχήν του εύχομαι να αναρρώσει πλήρως και από κει και πέρα, όπως σε κάθε θέμα, πρέπει να υπάρξει -και ελπίζω ότι θα υπάρξει- διαφάνεια.