ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

13/09/2007

Μηνύματα υποστήριξης από τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς




Κόμμα «Ευρωπαϊκή Αριστερά»

Η Ε.Ε. του ΚΕΑ εύχεται στον ΣΥΝ και στην πολιτική συμμαχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς δύναμη και καλή επιτυχία στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.

Σύντροφοι, αγαπητοί Φίλοι

Διαβεβαιώστε τον Ελληνικό Λαό και την Ελληνική Αριστερά ότι είμαστε μαζί σας και στους μεγάλους αγώνες που είχατε για το άρθρο 16 του Συντάγματος σας και για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλους σας τους αγώνες που τα τελευταία χρόνια διεξάγετε.

Μοιραζόμαστε τη θλίψη του Ελληνικού Λαού που κτυπήθηκε από τις καταστρεπτικές πρόσφατες πυρκαγιές και την τραγική απώλεια ζωών που ακολούθησαν.

Η εκλογική μάχη που δίνετε αυτές τις μέρες με στόχο να αλλάξει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα προκειμένου να ανακοπή η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα παίρνει χαρακτηριστικά που της δίνουν ένα ευρύτερο πανευρωπαϊκό περιεχόμενο.

Η επιτυχία σας στις Εκλογές και η διαφαινόμενη αύξηση της δύναμης σας θα είναι ελπιδοφόρο μήνυμα για τον Ελληνικό Λαό και εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα για τον κοινό μας αγώνα.

Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΑ
Βρυξέλλες 11 Σεπτεμβρίου 2007


Η Αριστερά

Βερολίνο 7 Σεπτεμβρίου 2007

Αγαπητοί Συντρόφισσες-οι, Αγαπητοί φίλοι

Η Ελλάδα χρειάζεται τον ΣΥΝ όπως εμείς χρειαζόμαστε εσάς.

Αν και δεν είμαστε κοντά σας η σκέψη μας είναι μαζί σας και στον αγώνα σας για μια κοινωνική , δημοκρατική και οικολογική Ελλάδα για μια συνεπή πολιτική Ειρήνης.

Οι προτάσεις σας και οι αγώνες σας για μια άλλη πολιτική για την οικονομία και το περιβάλλον για το εσωτερικό της χώρας σας και για την εξωτερική της πολιτική είναι οι πιο πειστικές, για αυτό και εμείς επιβεβαιώνουμε ότι στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς μας ενώνουν οι κοινές μας ιδέες.

Το κόμμα Αριστερά στην Γερμανία παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και είναι βέβαιο ότι οι ψηφοφόροι γυναίκες και άνδρες θα σας ψηφίσουν για τις προτάσεις σας και θα συμβάλλουν στο δυνάμωμα των θέσεων της Αριστεράς.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκλογές και πολύ δύναμη για την επόμενη βουλή.

Οι πρόεδροι

Λόταρ Μπίσκι
Όσκαρ Λαφοντέν


Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί σύντροφοι,

Το κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης σας απευθύνει τους θερμότερους χαιρετισμούς του την παραμονή των εθνικών σας εκλογών.

(Οι εκλογές αυτές) Γίνονται σε μια πολύ δύσκολη και σκληρή εποχή, όταν τα ανθρώπινα, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα δέχονται επίθεση σε όλη την Ευρώπη. Οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλουν την «ευέλικτη ασφάλεια» ως νέα φιλοσοφία, που θα επηρεάζει όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Εμείς χρειάζεται να αντιτάξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, την ισότητα, δουλειά και δικαιώματα για όλους.

Για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς η ενότητα των αριστερών δυνάμεων είναι ουσιαστική ανάγκη. Γι΄ αυτό εμείς, τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είμαστε δίπλα σας, στο δύσκολο καθήκον που αντιμετωπίζετε: να προωθήσετε μια πολιτική που να εκφράζει την ιδέα μιας κοινωνίας αλλιώτικης από αυτή του νεοφιλελευθερισμού, του πολέμου και των περιβαλλοντικών καταστροφών.

Ενωμένοι μπορούμε να παλέψουμε, ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Φράνκο Τζιορντάνο-Εθνικός Γραμματέας
Φάμπιο Αμάτο, Επικεφαλής τμήματος Διεθνών Σχέσεων


Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας

Μαδρίτη 10 Σεπτέμβρη 2007

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας γνωρίζει καλά τις δύσκολες ώρες που περνά ο Ελληνικός λαός τις μέρες αυτές.

Τα κόμματα μας έχουν μια μακρά ιστορία αλληλεγγύης και ήσασταν δίπλα μας στις τραγικές στιγμές. Θεωρούμε ότι ο Συνασπισμός και οι άλλες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υποστηριχθούν από τον ελληνικό λαό στις ερχόμενες εκλογές για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής και να υπάρξει μια καλύτερη δημοκρατική ζωή.

Ο Συνασπισμός έχει προσπαθήσει πολύ για να οικοδομήσει μια Ευρωπαϊκή Αριστερά που να μπορεί να αγωνισθεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων όλης της Ευρώπης και των Ελλήνων.

Εκφράζω , εκ μέρους των Ισπανών Κομμουνιστών, τις ειλικρινείς μας ευχές για επιτυχία σε όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν μια εναλλακτική λύση στις σημερινές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, μια επιτυχία που θα ανανέωνε τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας.

Φρανσίσκο Φρούτος
Γεν. Γραμ. ΚΚ Ισπανίας


Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας

προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007

Παρίσι, 7 Σεπτέμβρη 2007

Αγαπητοί σύντροφοι,

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή την πολιτική κατάσταση στη χώρα σας, ιδιαίτερα μετά τα δραματικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού. Γνωρίζουμε πως η πρόωρη προκήρυξη των εκλογών από την δεξιά κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην θέληση της να επιβάλλει στον ελληνικό λαό, όλο και πιο πολύ, μια πολιτική που σκοπεύει να μειώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και την δημοκρατία σε συνδυασμό με τις περιοριστικές πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ελπίζουμε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας σας, και ιδιαίτερα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, θα κατακτήσουν στις 16 του Σεπτέμβρη το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εμπνευσμένος από τις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες της ευρωπαϊκής αριστεράς.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Ζακ Φατ
Μέλος του Πολιτικού Γραφείου -Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων


Αριστερό Μπλοκ Πορτογαλίας

Το Αριστερό μπλοκ της Πορτογαλίας εύχεται στο ΣΥΝ και στην πολιτική Συμμαχία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς -ΣΥΡΙΖΑ- δύναμη στην μάχη και πολύ καλά αποτελέσματα στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007.

Παρακαλούμε να διαβιβάσετε στον ελληνικό Λαό και στην Ελληνική Αριστερά ότι ήμασταν μαζί σας σε όλους τους Αγώνες που πρόσφατα έδωσε για το άρθρο 16. Είμαστε αλληλέγγυοι στην τραγωδία που πέρασε με τις φωτιές και τα ανθρώπινα θύματα, ως αποτέλεσμα πολιτικών και παραλήψεων του κράτους και των κυβερνήσεων που το διαμόρφωσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Είμαστε και θα παραμείνουμε αλληλέγγυοι στους αγώνες που βρίσκονται μπροστά σας για την αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών.

Η ενδυνάμωση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια ουσιώδη προϋπόθεση για τους αγώνες και το μέλλον του Ελληνικού Λαού αλλά και μια ουσιαστική συμβολή στον κοινό μας αγώνα για μια νέα κοινή πορεία των λαών της Ευρώπης και για επιτυχίες των κοινών προσπαθειών μας μέσα από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Αριστερό Μπλοκ της Πορτογαλίας
Μίγκουελ Πόρτας


Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Όλες αυτές τις μέρες των φοβερών πυρκαγιών, που κατέστρεψαν ζωές και βιός τόσων πολλών συμπατριωτών σας, η σκέψη μας είναι κοντά στον ελληνικό λαό. Ως ευρωπαϊκό κόμμα θέλουμε να τονίσουμε ότι απαιτείται περισσότερη συνεργασία και ταχύτερη δράση από τις αρχές και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τέτοιες κρίσεις. Ταυτόχρονα όμως είναι ανάγκη να ληφθούν, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συνολικά μέτρα για την αποτροπή της κερδοσκοπίας και την δικαστική δίωξη των καταπατητών γης. Οι διάφορες Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών προφανώς δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν την κερδοσκοπία και να εξασφαλίσουν τις ζωές των ανθρώπων και το περιβάλλον.

Ο Συνασπισμός, το αδελφό κόμμα στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, έχει πάρα πολλές φορές αποδείξει την αφοσίωση του στον άνθρωπο, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μέσα στο κοινό μας κόμμα, την Ευρωπαϊκή Αριστερά, οι σύντροφοι του ΣΥΝ, αποτελούν ακαταπόνητους και συνεπείς υπερασπιστές των κοινωνικών και πολιτικών συμφερόντων των λαών της Ευρώπης και εργάζονται για την ενίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων της ηπείρου μας. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έπαιξε αποφασιστικό ρόλο όχι μόνο στην οικοδόμηση του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αλλά και στην προώθηση του διαλόγου και της κατανόησης ανάμεσα σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές ριζοσπαστικές, αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις.

Ευχόμαστε στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ δύναμη και αντοχή για την προεκλογική καμπάνια, σʼ αυτή την δύσκολη εποχή. Πιστεύουμε ότι η εργατικότητα και η αφοσίωση των ακτιβιστών θα φέρουν καρπούς στις κάλπες.

Θα είμαστε μαζί σας τις ερχόμενες εβδομάδες όχι μόνο γιατί είμαστε σύντροφοι και φίλοι αλλά και γιατί γνωρίζουμε ότι ένα καλό αποτέλεσμα για τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και πάνω απʼ όλα ένα καλό αποτέλεσμα για τον Ελληνικό λαό.

Με συντροφικούς και αλληλέγγυους χαιρετισμούς,

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας

Βιέννη, 6 Σεπτέμβρη 2007


Ενωμένη και Εναλλακτική Αριστερά της Καταλονίας

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή εδώ στην Καταλονία το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και δυστυχώς όλα τα νέα από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο ήταν άσχημα.

Τώρα, έχουμε μια πολύ σημαντική εκλογική μάχη στην Ελλάδα και ελπίζουμε να ακούσουμε καλά νέα από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και την Αριστερά στην Ελλάδα. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία για τις 16 του Σεπτέμβρη.

Η Ευρώπη χρειάζεται την άνοδο αριστερών θέσεων όπως τις μοιραζόμαστε στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Τώρα είναι η ώρα του Ελληνικού λαού!

Με εκτίμηση,
Ζόρντι Μιράλες ι Κόντε
Πρόεδρος της Ενωμένης και Εναλλακτικής Αριστεράς


Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας

Αγαπητοί σύντροφοι,

Ευχόμαστε στο κόμμα σας και στις αριστερές δυνάμεις που συνεργαζόσαστε κάθε επιτυχία στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 16 Σεπτεμβρίου. Ελπίζουμε οι εκλογές να συμβάλλουν στη διαμόρφωση και ενδυνάμωση της ριζοσπαστικής αριστεράς που θα αποτελέσει την απάντηση στις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης και στο δικομματισμό.

Οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και η οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν έδειξαν ακόμη μια φορά οτι οι κυρίαρχες πολιτικές δεν μπορούν να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η ανθρωπότητα.

Το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης εκφράζει την ελπίδα το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι σύμφωνο με τις προσδοκίες σας έτσι ώστε η συνεργασία μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς και στον αγώνα για την αμοιβαία μείωση των στρατιωτικών δαπανών να προχωρήσει περαιτέρω.

Κεντρική Επιτροπή
10/09/2007


Ελβετικό Κόμμα Εργασίας

Αγαπητοί σύντροφοι του Συνασπισμού,

Το Ελβετικό Κόμμα Εργασίας σας απευθύνει τους αδελφικότερους χαιρετισμούς του στον αγώνα που διεξάγετε για τις βουλευτικές εκλογές.

Παντού στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε:

μια ριζοσπαστική αριστερά, σταθερή στις αρχές της για κοινωνική αλλαγή, μια λαϊκή αριστερά κοντά στη σημερινή κοινωνία και στις προσδοκίες της για δημοκρατία και οικολογία, μια αριστερά που να λέει ξεκάθαρα ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

Η Ελλάδα ζει δύσκολες στιγμές στην ιστορία της, τόσο σχετικά με την κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών, όσο και με την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Είμαστε στο πλευρό σας, γιατί είστε η αυθεντική δύναμη της αριστεράς που ο ελληνικός λαός χρειάζεται για να αναπτερωθούν οι ελπίδες του!

Οι Ελβετοί σύντροφοι

Ιωσήφ Ζησιάδης
Βουλευτής του Ελβετικού Κοινοβουλίου
Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ