08/12/2023

Ομιλία του Πέτρου Παππά στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο

Ομιλία στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο έκανε χθες ο Βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς.

Στην ομιλία του ο Πέτρος Παππάς τόνισε την ανάγκη θέσπισης ενός σταθερού, δικαίου φορολογικού συστήματος με προοδευτικό συντελεστή φορολόγησης και μείωση του φόρου για επιχειρήσεις με χαμηλούς τζίρους.

Επισήμανε την αναγκαιότητα θέσπισης αφορολόγητου 10.000 για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της παράλογης προκαταβολής του φόρου εισοδήματος, αλλά και τη σημαντικότητα της θέσπισης ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

Τέλος, ο βουλευτής Κιλκίς επισήμανε την αναγκαιότητα για ανακατανομή των πόρων του ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες -στην πλειοψηφία τους- δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πέτρος Παππάς, υποστήριξε πως σε μια χώρα όπου η φοροδιαφυγή αγγίζει, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κεντρικού τραπεζίτη, τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ, η συγκέντρωση 700 εκατομμύριων Ευρώ, από μια οριζόντια και άδικη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, σίγουρα δεν αποτελεί τη λύση για το χρόνιο αυτό πρόβλημα της ελληνικής πολιτείας.