Δήλωση της Αναστασίας Χορτάτου, μέλους της ΠΓ και υπεύθυνης του Tομέα Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Τα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό προς την Καλαμαριά είναι επιτέλους γεγονός. Ένα σημαντικό έργο υποδομής που αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών. Το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει το 2021 σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι κορδέλες και τα φλας δεν μπορούν να καλύψουν τις συστηματικές καθυστερήσεις, τις αλλεπάλληλες μεταθέσεις και τις υπερβάσεις κόστους.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε περίτρανα ότι δεν μπορεί να τηρήσει ούτε τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια εξήγγειλε ξανά και ξανά, επιχειρώντας τώρα να μετατρέψει την παράδοση ενός έργου που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα σε θρίαμβο επικοινωνίας. Οι διαδοχικές ημερομηνίες που πήγαιναν πίσω και η ταλαιπωρία δεν θα ξεχαστούν.
Ναι, καλωσορίζουμε την ολοκλήρωση του έργου. Ποια η δέσμευση όμως για την επόμενη μέρα; Η απευθείας σύνδεση του μετρό, σε σταθερή τροχιά, με τον αερολιμένα «Μακεδονία» παραμένει χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα. Θεσσαλονίκη τονίζουμε δεν είναι μόνο το κέντρο έως την Καλαμαρία, υπάρχει και η Δυτική Θεσσαλονίκη. Οι βιομηχανικές περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν να περιμένουν, χωρίς σταθερή συγκοινωνία, καθώς όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Υπουργός, οι απαραίτητες μελέτες ακόμη «ωριμάζουν». Για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους, όμως, η αναμονή δεν είναι σχέδιο, είναι καθημερινή ταλαιπωρία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ να υπενθυμίζει ότι η Θεσσαλονίκη, η συμπρωτεύουσα της χώρας, αξίζει σύγχρονες, αξιόπιστες και ανθρώπινες συγκοινωνίες σε κάθε γειτονιά της. Η Δυτική Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μην απολαμβάνει την ίδια προτεραιότητα στις σύγχρονες υποδομές, ούτε να περιμένει επ’ αόριστον για το αυτονόητο. Οι πολίτες απαιτούν έργα στην ώρα τους. Από φωτογραφίες και κορδέλες ο Έλληνας είναι χορτασμένος, το μόνο που αναζητά πλέον είναι η ουσία και το πως θα γίνει η ζωή του καθημερινά καλύτερη.