Δ. Μελίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα στη Βουλή χαλάει τα σχέδια της ΝΔ, την ίδια ώρα που κάποιοι που εγκατέλειψαν τη μάχη ανερμάτιστα μίλησαν για σκουριασμένα γραφεία»
Δ. Μελίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα στη Βουλή χαλάει τα σχέδια της ΝΔ, την ίδια ώρα που κάποιοι που εγκατέλειψαν τη μάχη ανερμάτιστα μίλησαν για σκουριασμένα γραφεία»
| Δ. Μελίδης

Σημεία από τις παρεμβάσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Μελίδη, στο MEGA News και στην εκπομπή «Morning Point»
-Ποιον εξυπηρετεί η διαρκής ανακύκλωση των ίδιων προσώπων με στόχο την τεχνητή πόλωση που ανάγονται μια δεκαετία πίσω; Εξυπηρετεί την κυβέρνηση, γιατί δεν θέλει να συζητάμε για το σήμερα και, κυρίως, για τις πολιτικές της ευθύνες. Δεν θέλει να συζητάμε, για παράδειγμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημιούργησε αντιπολιτευτικό μέτωπο και ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 23 για τα funds.
-Γιατί ενισχύεται η ακροδεξιά στη νέα γενιά; Επειδή ο δημόσιος διάλογος στη χώρα ανακυκλώνει διαρκώς συζητήσεις που χαρακτηρίζονται από απέραντη τοξικότητα και αφορούν το μακρινό παρελθόν, ενώ 8 χρόνια τώρα κυβερνά η ΝΔ.
-Επίσης ευνοούν την Ακροδεξιά όσοι με τη στάση τους στην πράξη αντιτίθενται στον κοινοβουλευτισμό και έφυγαν από την παρούσα Βουλή δημιουργώντας την ψεύτικη και αντιπολιτικά εικόνα ότι «όλοι ίδιοι είναι»
-Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον οποίο ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως μία από τις «σκουριασμένες κομματικές ταμπέλες», έδινε μέσα στη Βουλή και κέρδιζε μάχες απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του απουσίαζαν.
-Υπενθυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας έχει παραιτηθεί από τη Βουλή ήδη από πέρυσι. Η παρούσα κοινοβουλευτική περίοδος θα ολοκληρωθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Άρα ο ίδιος βρίσκεται 2 σχεδόν χρόνια χωρίς μάχη απέναντι στην ΝΔ εκεί που μετράει, μέσα στη Βουλή, και όχι στις τηλεοράσεις και στα ΜΜΕ. Ωστόσο, ο ελληνικός λαός μάς εκλέγει για 4 χρόνια, έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και εμείς πιστεύουμε στον κοινοβουλευτισμό. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και οι λύσεις δίνονται μέσα στη Βουλή και όχι αποχωρώντας από εκεί. Εκεί, λοιπόν, όπου η Νέα Δημοκρατία σήμερα επιχειρεί να κάνει πάρτι, εκεί ακριβώς παρεμβαίνουμε για να της το χαλάσουμε, να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήδη από τη ΔΕΘ, ανέδειξε το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων, ενώ έχει καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί τι συμβαίνει με το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια από το 2015 έως σήμερα. Στην πρότασή μας συμπεριλαμβάνουμε και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς εξαιρέσεις. Αναμένουμε από το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας.






