Συνάντηση εργασίας της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Α΄ Θεσσαλονίκης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών
Συνάντηση εργασίας της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Α΄ Θεσσαλονίκης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών
| ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Α΄ Θεσσαλονίκης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Α΄ Θεσσαλονίκης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών με επίκεντρο τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες και δομές.
Στη συνάντηση από την πλευρά του Σωματείου Εργαζομένων συμμετείχαν:
Κίκα Σαμουρκασίδου, Πρόεδρος, Μπάμπης Ιμβρίδης, Αντιπρόεδρος, Ελένη Ανδρεάδη Γραμματέας, Χριστίνα Μελικίδου, Ταμίας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Λάζαρος Καραβέλης, Αναστασία Παρανασοπούλου και Γιάννης Τζαμτζίδης
Από την πλευρά της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συμμετείχαν: Ανέστης Τζιβιτζιάν (Συντονιστής Εκλογικής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης), Μαρία Τοπαλίδου (Μέλος Κ.Ε. υπεύθυνη Περιφερειακών Εκλογικών Επιτροπών Κεντρικής Μακεδονίας), Ελένη Πεσιρίδου (Μέλος Κεντρικής Επιτροπής, Συντονίστρια Ο.Μ. Καλαμαριάς), Ευτυχία Αφεντουλίδου (Μέλος Κεντρικής Επιτροπής), Κώστας Γκαγκανιάρας(Μέλος Εκλογικης Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης).
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα μέλη του Σωματείου έθεσαν επιτακτικά τα ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση και τη μισθοδοσία. Τονίστηκε η παντελής έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης και η ανάγκη για έκτακτη ενίσχυση, προκειμένου να διασφαλιστούν οι μισθοί και τα ένσημα των εργαζομένων.
Στην αναφορά τους στο μέλλον των εργαζομένων σε ΕΣΠΑ (Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ) επισημάνθηκε η εργασιακή αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι με πολυετή προσφορά (15-20 έτη), καθώς τα προγράμματα οδεύουν προς τη λήξη τους με άμεσο κίνδυνο να βρεθούν στον δρόμο και να οδηγηθούν σε κλείσιμο κρίσιμες κοινωνικές δομές του Δήμου.
Όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο και την αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ συζητήθηκαν οι στρεβλώσεις των εγκυκλίων και του κλαδολογίου (π.χ. για την κατηγορία ΠΕ Νηπιαγωγών), καθώς και η ανάγκη δίκαιης μοριοδότησης και προστασίας των υφιστάμενων εργαζομένων. Για τις ελλείψεις προσωπικού αναδείχθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε όλες τις υπηρεσίες (Καθαριότητα, Συνεργεία, Διοικητικές Υπηρεσίες) λόγω της υποστελέχωσης και της απροθυμίας για μόνιμες προσλήψεις.
Τα στελέχη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των εργαζομένων και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα καίρια αυτά ζητήματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προκειμένου να αναληφθούν άμεσα κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες (ερωτήσεις, επίκαιρες επερωτήσεις) για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.







