Γιάννης Μπουλέκος: «Ο κοινωνικός θυμός να γίνει πολιτικό σχέδιο – Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπηρετεί το συλλογικό “εμείς”»
Γιάννης Μπουλέκος: «Ο κοινωνικός θυμός να γίνει πολιτικό σχέδιο – Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπηρετεί το συλλογικό “εμείς”»
| Γ. Μπουλέκος

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Γραμματέα Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Μπουλέκου, στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» και τον Αντώνη Ρηγόπουλο.
Για την πώληση του λιμανιού του Λαυρίου
«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην πώληση του λιμανιού του Λαυρίου και ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο παραχώρησής του σε ισραηλινή πολεμική βιομηχανία. Δεν μπορεί ένα στρατηγικό αναπτυξιακό εργαλείο της Αττικής να μετατραπεί σε υποδομή εξυπηρέτησης πολεμικών συμφερόντων. Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής και ο Περιφερειάρχης Αττικής οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση».
Για τον κοινωνικό θυμό και την Ακροδεξιά
«Η ακρίβεια, οι πλειστηριασμοί και οι κοινωνικές ανισότητες διογκώνουν την οργή της κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η οργή να γίνει όπλο στα χέρια της Ακροδεξιάς. Ο κοινωνικός θυμός πρέπει να μετατραπεί σε ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο, με προοπτική για τη νέα γενιά».
Για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα
«Οι αγώνες της Αριστεράς δεν περίμεναν ποτέ κρατικές επιχορηγήσεις. Οι ταμπέλες της είναι ποτισμένες με το αίμα αγωνιστών για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία. Κανείς δεν δικαιούται να απαξιώνει αυτή την ιστορία.
Υπήρξε σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο ανακόπηκε από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και των μελών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι κρατικές επιχορηγήσεις και οι βουλευτικές έδρες. Είναι οι άνθρωποι και οι αγώνες του».
Για τους πλειστηριασμούς και τη μαχητική αντιπολίτευση
«Η κυβέρνηση επιχείρησε να επιφέρει ένα ακόμη χτύπημα στους δανειολήπτες, διευκολύνοντας τους servicers και τα funds στους πλειστηριασμούς. Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή και οι αντιδράσεις των Δικηγορικών Συλλόγων ανέκοψαν αυτή την προσπάθεια.
Αυτή είναι η αξία της μαχητικής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης: να υπερασπίζεται έμπρακτα την κοινωνία».
Για τη στρατηγική και τις συνεργασίες
«Οι συνεργασίες δεν μπορούν να οικοδομούνται πάνω στην αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επιδιώκουμε προγραμματικές συγκλίσεις μέσα στην κοινωνία, με έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ.
Το καράβι θα αναχωρήσει για την εκλογική μάχη στην ώρα του, με όσους θέλουν και όσους μπορούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι ισχυρός και παρών, υπηρετώντας το μεγάλο, συλλογικό “εμείς”».
Για την ΑΥΓΗ και το Κόκκινο
«Έχουμε διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας των δύο μέσων και την παρουσία των εργαζομένων τους, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.
Όσους ενοχλεί η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο, τους διαβεβαιώνουμε ότι η καρδιά της προοδευτικής ενημέρωσης θα συνεχίσει να χτυπά στη Δεληγιώργη 55-59.
Η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου».






