11/09/2017

Παν. Δριτσέλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: Πιο ισχυρή και ποιοτικά αναβαθμισμένη φέτος η δημόσια εκπαίδευση

Η σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα επιβεβαιώνει την αλλαγή κατεύθυνσης και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας. Το δημόσιο σχολείο θα λειτουργήσει φέτος με άρτιο προγραμματισμό και με καινοτόμα εκπαιδευτικά αντικείμενα, ενώ σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης, η στήριξη των μαθητών, των οικογενειών τους, αλλά και του έργου των εκπαιδευτικών αποτελεί τον μοναδικό στόχο. Στο πλαίσιο αυτό, από την ειδική αγωγή, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέχρι το επαγγελματικό λύκειο, τα τμήματα ένταξης και τις δομές εκπαιδευτικής υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όλες οι προσπάθειες συγκλίνουν στην ισχυροποίηση του εκπαιδευτικού έργου και στη ανύψωση του αγαθού της εκπαίδευσης. Η σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς θα αποτελέσει ορόσημο για όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με τα βιβλία στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις τους. Επίσης, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον Νομό Τρικάλων, φέτος ξεκινάει τη λειτουργία του το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, υλοποιώντας έτσι μία πολυετή διεκδίκηση της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους και βέβαια καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, για δημιουργική και παραγωγική δουλειά.