Επικοινωνία / Contact Συνδέσεις RSS Twitter Facebook YouTube flickr

12/07/2017

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδη με θέμα: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Θερμαϊκός Κόλπος- Επείγει Πρόγραμμα άμεσης δραστικής παρέμβασης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Θερμαϊκός Κόλπος- Επείγει Πρόγραμμα άμεσης δραστικής παρέμβασης».

Ο Θερμαϊκός κόλπος, η φυσική αυλή της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες εβδομάδες έχει καλυφθεί από μια «επιπλέουσα χωματερή». Τη διαπίστωση αυτή αλλά και τον κίνδυνο να μονιμοποιηθεί η κατάσταση είχα εγκαίρως επισημάνει με επίκαιρη ερώτησή μου: «Ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου, άμεση προτεραιότητα», που κατατέθηκε στις 5 Μαΐου 2015 και απαντήθηκε αρμοδίως.

Δύο χρόνια μετά, η αποκρουστική αυτή εικόνα επιμένει με την καθ’ όλα βλαπτική παρουσία του, όπως επισημαίνεται και στο δημοσίευμα της εφημερίδας Thessnews (http://www.thessnews.gr/article/42078/apokalypsi-tis-thessnews-egklima-sto-thermaiko-anepexergasta-lymata-stin-thalassa-ti-apanta-i-eyath-video) την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 με τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «ΙΔΟΥ το έγκλημα».

Όσο η ριζική και ουσιαστική λύση καθώς και η αντιμετώπιση των ρυπογόνων αιτιών και εστιών καθυστερεί, τόσο η επιμονή και η πίεση μου προς τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όλων των επιπέδων, θα εντείνεται.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Ποιες ενέργειες έγιναν στο διάστημα των δύο (2) ετών που μεσολάβησαν από την προηγούμενη ερώτηση μου και ποιος είναι ο απολογισμός των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν τότε και που έχουν υλοποιηθεί έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το φαινόμενο;

- Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες ελέγχου του φαινομένου και ποιες οι μεσομακροπρόθεσμες δράσεις για την οριστική εξάλειψη των ρυπογόνων αιτιών;

Ο ερωτών βουλευτής

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος