01/06/2017

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την καταβολή των δεδουλευμένων μερίδας συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Επαφές πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΕΦΚΑ και του ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Μαγνησίας, με θέμα την επίλυση του προβλήματος πληρωμής οφειλόμενων μισθών που αντιμετωπίζει εδώ και πέντε μήνες μερίδα συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Βουλευτής αρχικά εξέθεσε στους αρμόδιους τόσο του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ, όσο και του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι συμβασιούχοι με τη μη καταβολή σε αυτούς των δεδουλευμένων μισθών πέντε μηνών.

Από τη μεριά του τόνισε πως είναι άμεση ανάγκη να επιλυθούν τα όποια τεχνικά ζητήματα έχουν προκύψει εξαιτίας της πρόσφατης ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων, τα οποία καθυστερούν την πληρωμή και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους άμεσα. Οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου είναι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαχρονικές ανάγκες και η καταβολή των δεδουλευμένων τους θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αρμόδιοι φορείς διαβεβαίωσαν το Βουλευτή ότι εργάζονται για την επίλυση των τεχνικών ζητημάτων και ότι η καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.