16/01/2017

Ο Γ. Μπουρνούς στο συνέδριο της Εναλλακτικής για τη Βουλγαρική Αναγέννηση

Στις 15 Γενάρη 2017, στη Σόφια, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών υποθέσεων, παραβρέθηκε στο συνέδριο του βουλγαρικού κόμματος ABV (Εναλλακτική για τη Βουλγαρική Αναγέννηση), με ιδρυτή και επικεφαλής τον σοσιαλιστή πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.
Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Γ. Μπουρνούς στους συνέδρους του ABV, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ελληνικής κρίσης ως αποτέλεσμα της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων κυβερνήσεων και των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών της ηγεσίας της ΕΕ. Απαρίθμησε τα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης στα τελευταία δύο χρόνια και επανέλαβε τις δεσμεύσεις των ευρωπαϊκών θεσμών για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
Τόνισε ιδιαίτερα την κρίσιμη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική συγκυρία και την επέλαση των δυνάμεων της ξενοφοβίας και του σωβινισμού. Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συναντήσεις με τον απερχόμενο πρόεδρο και πρώην πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, καθώς και με αντιπροσωπεία δημάρχων που υποστηρίζονται από το ABV με τους οποίους συζήτησαν  ζητήματα διασυνοριακής συνεργασίας φορέων της αυτοδιοίκησης. Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύντομη συνάντηση με το νεοεκλεγέντα, 40χρονο πρόεδρο, Κονσταντίν Προντάνοφ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται αδιάκοπα για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού μετώπου προοδευτικών και αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων που θα οδηγήσει την Ευρώπη και ιδιαίτερα την περιοχή μας, σε ένα άλλο δρόμο ειρήνης, ανάπτυξης και αλληλεγγύης.