09/06/2016

Φ. Βάκη: Ας μην κάνουν μαθήματα δημοκρατίας αυτοί που απαγόρευαν απεργίες και έκλεισαν την ΕΡΤ

Δεν πανηγυρίζουμε αλλά η συμφωνία για το Ελληνικό έχει αλλάξει επί τα βελτίω σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς υπάρχει η δέσμευση για άμεσες εμπροσθοβαρείς επενδύσεις ενώ έχουν αυξηθεί οι χώροι πρασίνου όπου προβλέπεται η λειτουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, επισήμανε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας την Πέμπτη (9/5) στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ.  «Η  παραχώρηση του Ελληνικού περιλαμβανόταν στη συμφωνία, την οποία και οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν, και ήταν μέρος του τιμήματος  για να παραμείνουμε στο ευρώ», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές της αντιπολίτευσης περί αναγκαιότητας παραίτησης του Υπουργού Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του σχετικά με το κίνημα «Παραιτηθείτε», η κ. Βάκη σημείωσε ότι ο κ. Φίλης έχει επανειλημμένως στοχοποιηθεί για τις δηλώσεις του οι οποίες διαστρεβλώνονται.

«Οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις, τα κινήματα έχουν ονοματεπώνυμο, εκπροσωπούν κάποια κόμματα, κάποια σωματεία και φορείς», σημείωσε αναφερόμενη στο κίνημα «Παραιτηθείτε». Επιπλέον, επισήμανε ότι αυτοί που υποκινούν τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις -όπως για παράδειγμα άνθρωποι που εκβίαζαν τους εργαζόμενους τους πως αν ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα θα απολυθούν -είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, είναι σταυροφόροι της αριστερής παρένθεσης».

Ας μην κάνουν μαθήματα δημοκρατίας εκείνοι που απαγόρευαν απεργίες και έκλεισαν την ΕΡΤ σε μία νύχτα, τόνισε, τέλος, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση.