ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

11/12/2015

Ρ. Σβίγκου: Συμφέροντα που απειλούνται βρίσκονται πίσω από την επίθεση ΜΜΕ στην κυβέρνηση

Ρ. Σβίγκου: Συμφέροντα που απειλούνται βρίσκονται πίσω από την επίθεση ΜΜΕ στην κυβέρνηση



Αποσπάσματα συνέντευξης της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (Λυριτζής - Οικονόμου)

  • Ας ξεκινήσουμε λίγο με το προσφυγικό. Επειδή είναι και βαρύ θέμα, υπάρχει κα Σβίγκου ένα σχέδιο τι θα κάνουμε; Εντάξει οι πρόσφυγες, είναι η συμφωνία που υπάρχει, φεύγουν οι άνθρωποι, ανεβαίνουν προς τα πάνω, περνάνε τα σύνορα, προχωράνε εκεί που είναι να πάνε. Οι υπόλοιποι, τι τους κάνουμε; Άσυλο δεν ζητάνε, να τους γυρίσουμε πίσω δεν γίνεται με το ζόρι, να φύγουν μόνοι τους δεν φεύγουν, να μείνουν κάπου χώρους δεν έχουμε. Τι θα κάνουμε; Έρχεται και χειμώνας….

Μίλησε χθες ο κ. Μουζάλας αναλυτικά σχετικά με το τι θα γίνει. Δίνονται 30 μέρες στους ανθρώπους που ήρθαν από την Ειδομένη να ζητήσουν άσυλο, και να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Είναι σαφές ότι οι προσφυγικές ροές που δέχεται η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερες από αυτές που μπορεί να δεχθεί η οποιαδήποτε χώρα. Όπως επίσης γίνεται κατανοητό, παρόλο που υπάρχουν διάφορες φωνές που προσπαθούν να κατηγορήσουν την Ελλάδα για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή πολιτική, ότι η Ε.Ε. είναι αρκετά κατώτερη των περιστάσεων, με την έννοια ότι σε πράγματα που έχουν ζητηθεί από τη χώρα μας, η οποία – όπως είπα και πριν – δεν μπορεί να δεχθεί χωρίς βοήθεια όλες αυτές τις ροές, έχει καθυστερήσει πολύ και όσον αφορά τη μετεγκατάσταση και όσον αφορά τα χρήματα και όσα έχουν ζητηθεί σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού από την Ευρώπη.

Πιστεύουμε ότι αυτά θα διορθωθούν, είναι ζητήματα τα οποία δεν μπορούν άλλο να κωλυσιεργούν και να εκκρεμούν. Όπως, επίσης, είναι σαφές ότι υπάρχει ένα πολιτικό και ιδεολογικό ζήτημα για την Ευρώπη, σχετικά με το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει ως προς τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

  • Εντάξει η Ευρώπη, εκεί είναι το ευρύτερο ζήτημα, όντως. Αλλά, εδώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε μεταξύ μας. Ο ένας λέει να φυλάξουμε τα σύνορα αγρίως. Ο άλλος λέει τι να κάνουμε, να βουλιάξουμε τις βάρκες; Ο τρίτος λέει διώξτε τους όλους. Ο τέταρτος λέει φέρτε τους μέσα να δούμε τι θα κάνουμε….

Να θυμίσω ότι και προεκλογικά, δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος και η αντιπαράθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που έβλεπε όλη αυτήν την κατάσταση που γινόταν, και τις ροές που δέχονταν και η Ιταλία - δεν ήταν μόνο η χώρα μας που δεχόταν τόσες- - υπήρχε μια μικροπολιτική εκμετάλλευση του φαινομένου λέγοντας ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται οι μετανάστες, τους «προσκαλεί» και ούτω καθεξής.

  • Είχατε και μια πολιτική «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», βέβαια. Δηλαδή, με το που ξεκινήσατε τη διακυβέρνηση, ανοίξατε την Αμυγδαλέζα, δώσατε την αίσθηση ότι είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι.

Χώροι υποδοχής δημιουργήθηκαν. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε να δέχεται καταστάσεις όπως αυτές που επικρατούσαν στην Αμυγδαλέζα. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δημιουργήσει και διαχειριστική αρχή για τους πρόσφυγες, πράγμα που δεν είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση όπως έπρεπε από το 2014. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλαβε καμία απολύτως υποδομή στο ζήτημα των προσφύγων.

  • Κα Σβίγκου να ρωτήσω κάτι. Στη φάση που είμαστε τώρα, τι πρέπει να γίνει; Μας είπε ο Δήμαρχος πριν για παράδειγμα να γίνουν τα “hot spot” στα νησιά μας που δεν τα έχετε κάνει, έχετε κάνει μόνο ένα και αυτό μισό….

Αυτή τη στιγμή προχωρούν και έχουν δεσμευτεί ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν τα “hot spots” και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους.

  • Μέχρι τότε, όμως, να μην γίνουμε αποθήκη η Αθήνα. Γιατί η Αθήνα άρχισε πάλι να υποφέρει, όπως βλέπουμε. Αντιδρούν οι Δήμαρχοι, φωνάζει ο κόσμος στις περιοχές, υπάρχει πια πάλι αντίδραση στην Αθήνα, ενώ το είχαμε αποφύγει το θέμα αυτό για αρκετό καιρό.

Νομίζω, θα πρέπει να τονίσουμε το πόσο αλληλέγγυοι αισθάνονται και δείχνουν οι Αθηναίοι πολίτες, αλλά όχι μόνο οι Αθηναίοι….

  • Τέσσερις Δήμαρχοι στα νότια προάστια φωνάζουν… σου λέει τι θα γίνει βρε παιδιά, όλοι εδώ θα έρθουν;

Μπορώ να κατανοήσω την αγωνία των Δημάρχων, αλλά ας μην φτάσουμε στο άλλο άκρο να μην βλέπουμε τις προσπάθειες που γίνονται και να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε μια εικόνα αναρχίας και μη σχεδιασμού.

Η κυβέρνηση έχει καταφέρει και σε αυτό το πάρα πολύ δύσκολο θέμα, και χωρίς να έχει παραλάβει έτοιμες δομές, παρόλο που είχαμε προειδοποιηθεί για το ποια θα ήταν η κατάσταση σχετικά με το θέμα. Έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό στον οποίο πρέπει να επιταχύνουμε σε πολλά πράγματα. Χρειαζόμαστε, βέβαια, και τη βοήθεια της Ευρώπης σε πολλά άλλα.

Η κυβέρνηση ανέλαβε δεσμεύσεις, αλλά με συγκεκριμένη βοήθεια τεχνική και οικονομική από την Ε.Ε.. Οι δεσμεύσεις ήταν αμοιβαίες, δεν ήταν μόνο από την πλευρά της κυβέρνησης…

**************************************************************************************

Χαίρομαι για την τοποθέτηση του κ. Κουμουτσάκου, είναι και ψύχραιμη και ρεαλιστική και, παρά τις διαφωνίες μας, είναι μια τοποθέτηση στην οποία μπορείς να αντιπαρατεθείς με πολιτικά επιχειρήματα. Δεν έχει σχέση με άλλες φωνές που ακούγονται από το χώρο της Ν.Δ., με τις οποίες δεν μπορείς να συνεννοηθείς, για τον απλούστατο λόγο ότι και δεν πατάνε πουθενά στα πραγματικά δεδομένα, αλλά και γιατί εκπορεύονται από ακροδεξιούς κύκλους.

…Απλώς, επειδή κ. Κουμουτσάκο συμφωνώ απόλυτα μαζί σας στην επισήμανση ότι θα πρέπει να γίνει το κάθε τι δυνατό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις παρεμβάσεις ελληνικής πλευράς, θα πρέπει και η Ν.Δ. ως κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ως κόμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος να πιέσει από την πλευρά της όπου συμμετέχει, σε όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρα.

  • Για να συνδέσουμε τα ζητήματα, να πάμε σε ένα θέμα δημόσιας διαχείρισης της ενημέρωσης και της επικοινωνίας, διότι ασκήθηκε κριτική προς την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση της Ειδομένης, αποκλείοντας δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ κ.λπ. και υπήρξαν οι σχετικές καταγγελίες, και ακολούθησε ένας καυγάς του κ. Αλεξιάδη με τους δημοσιογράφους και ακολούθησε κι ένας απίστευτος καυγάς χθες του κ. Πολάκη με τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας Τι θα γίνει τώρα; Κάθε φορά που ασκείται μια κριτική θα γίνεται σκοτωμός;

Μην συνδέουμε την Ειδομένη με τα….

  • Την συνδέω επίτηδες για να μου απαντήσετε εάν υπάρχει ένα θέμα αποκλεισμού ή επιλεκτικής συμπεριφοράς απέναντι … Διότι εδώ σε εμπόλεμες περιοχές υπάρχει φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφος…

Να τα πάρουμε ένα-ένα. Για την Ειδομένη ο ίδιος ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε και στην ασφάλεια των δημοσιογράφων την οποία το αρμόδιο υπουργείο ήθελε να προστατεύσει και γι αυτό το λόγο απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι, αλλά επίσης συμπλήρωσε ότι αυτή η απομάκρυνση θα ήταν καλύτερο να ήταν στα 100 μέτρα και όχι παραπάνω… Οπότε νομίζω ότι θα πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η ασφάλεια των ανθρώπων του Τύπου και η ασφάλεια κάθε επιχείρησης με την ελευθερία της πληροφόρησης. Να πω ότι δέχτηκε η κυβέρνηση και συγχαρητήρια από την Ύπατη Αρμοστεία για το ότι δεν χρησιμοποιήθηκε βία…

  • Εντάξει.. ήσυχα ήταν… Οι σχέσεις σας με τον Τύπο…

Για τον κ. Αλεξιάδη να πω ότι δεν είναι πρώτη φορά που δηλώσεις υπουργών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται αντικείμενο σχολιασμού που καμία σχέση δεν έχει με αυτά που πραγματικά έχουν πει οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά δε στη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας, η σημαντική είδηση από χθες ήταν όλη αυτή η ιστορία με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Θα πρέπει σε όλα τα υπουργεία αντίστοιχες υποθέσεις να μην καλύπτονται, όπως γινόταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αλλά, επιτρέψτε μου να σας πω, εσείς κάνετε έναν σχολιασμό για το ύφος του υπουργού, αλλά εγώ στα λίγα χρόνια που έχω παρακολουθήσει συνεντεύξεις Τύπου δεν θυμάμαι τέτοια συμπεριφορά δημοσιογράφων απέναντι στους υπουργούς. Δηλαδή εκφράσεις όπως ο σχολιασμός στον κ. Ξανθό «τι πολιτικές μπαρούφες είναι αυτές» ή στον κ. Πολάκη «πήγαινε πες τα αυτά στην Κρήτη και όχι εδώ» νομίζω ότι δεν τιμούν κανέναν.

  • Ακόμη και απαράδεκτη να ήταν η συμπεριφορά του δημοσιογράφου, ο υπουργός οφείλει να κρατήσει τη θέση του, να; σέβεται το θεσμό και το ρόλο του και να είναι στο ύψος που πρέπει…..

Και νομίζω ότι αυτό προσπαθούσαν χθες να κάνουν και οι δύο υπουργοί. Αλλά το να παίρνουμε το χθεσινό γεγονός, να το συνδέουμε με την Ειδομένη.. και να προσπαθήσουμε να βγάλουμε μια εικόνα ότι δήθεν υπάρχει μια επιθετικότητα της κυβέρνησης απέναντι στα ΜΜΕ, νομίζω ότι είναι εντελώς παραπλανητική και εντελώς λάθος.

Ίσα-ίσα η κυβέρνηση δέχεται μια απίστευτη επίθεση από τα ΜΜΕ, άλλες φορές άδικη, άλλες φορές εντελώς διαστρεβλωτική της πραγματικότητας. Αυτό έχει να κάνει εν πολλοίς και με διάφορα συμφέροντα τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δείχνουν να απειλούνται. Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται στο χώρο της υγείας, αλλά σας δίνω μια γενικότερη εικόνα που υπάρχει. Παρόλα αυτά, εμείς σεβόμαστε και την ανεξαρτησία της ενημέρωσης και το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ήδη καταρτίσει και που σκοπεύει να καταρτίσει η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίζει αυτήν την ανεξαρτησία.

  • Πρέπει να μας πείτε αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στη βάση των συμφωνηθέντων ή είναι σε μια κατεύθυνση ρήξης σε ζητήματα που θεωρεί κυρίαρχα, όπως είναι το ασφαλιστικό για το οποίο είναι αποφασισμένη να πάει στη δικιά της γραμμή ακόμα κι αν εταίροι δεν συμφωνήσουν. Το λέω γιατί το ασφαλιστικό πάει για μετά.. Θα πάτε και μόνοι; Τα ρωτώ σε όλα τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, διότι απ΄ αυτό θα καθοριστεί και το τι θα γίνει μετά…

‘Ένα-ένα. Κατ΄ αρχήν για το ΔΝΤ το ότι ήταν και το ότι είναι δυσάρεστη εξέλιξη η παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη είναι κάτι το οποίο οι μισοί ευρωπαίοι ηγέτες το έχουν παραδεχθεί. Δεν θυμάμαι τι έλεγε η ΝΔ τότε. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή το είχε θέσει και νομίζω ότι η πλειοψηφία της Ευρώπης το έχει αποδεχθεί. Ας μην μιλήσουμε τώρα για τα «λάθη» του ΔΝΤ, ας μην μιλήσουμε για το πόσο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές προσπαθεί να περάσει.. Αυτό το οποίο όμως είναι οξύμωρο είναι το ότι πίσω από το ΔΝΤ υπάρχουν και ακραίοι ευρωπαϊκοί κύκλοι οι οποίοι προσπαθούν να κρυφτούν, γιατί δεν θα μπορούσαν τόσο ακραίες και νεοφιλελεύθερες πολιτικές να τις επιβάλουν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.

Η ΝΔ, η οποία έσπευσε με το που έγιναν αυτές οι δηλώσεις Σόιμπλε να βγάλει μια ανακοίνωση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε σε μία γραμμή να εκφράσει και την καταδίκη της στις δηλώσεις Σόιμπλε, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζεται με απαξιωτικούς όρους, όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τον ίδιο τον ελληνικό λαό, μη θέλοντας να δεχθεί ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν θέλει να συνεχίσει την πολιτική των προκατόχων της.

Περνώντας και στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, αυτή τη στιγμή όντως βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης. Όπως δείξαμε και στην περίπτωση των στεγαστικών δανείων που είχαμε 0% προστασία που μας είχε αφήσει η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ οι δανειστές ζητούσαν 16% προστασία, εμείς πετύχαμε 60%.

  • Τα κόκκινα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια τα δίνετε σε funds .. To θέμα είναι εκκρεμές ακόμα και εκεί έχουμε μπλοκάρει. Τα κόκκινα δάνεια τι γίνεται παιδιά; Ποιος τα παίρνει και τα διαχειρίζεται;

Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν γίνεται να δοθούν σε funds τα δάνεια των νοικοκυριών και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως επίσης να πούμε ότι είναι πολύ θετική εξέλιξη, που όπως φαίνεται, διατηρείται ο δημόσιος έλεγχος στον ΑΔΜΗΕ.

Προχωράμε στην εκπόνηση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και βέβαια δεν μπορεί η κυβέρνηση απλώς να πηγαίνει από το ένα μέτρο υλοποίησης της συμφωνίας στο άλλο, προχωράμε επίσης και στην υλοποίηση ενός παράλληλου προγράμματος. Θα έρθει νομοσχέδιο για την υγεία, έχει ξεκινήσει ο εθνικός διάλογος για την παιδεία…

  • Ποιο είναι το παράλληλο…

Και για την ανθρωπιστική κρίση και για την παιδεία, την υγεία, τα προγράμματα της ανεργίας. Θα υπάρξει το επόμενο διάστημα και νομοθετικό έργο ακόμα πιο προωθημένο σχετικά με αυτά τα οποία έχουμε δεσμευτεί.

  • Ακόμα και το επίδομα θέρμανσης το δίνετε στο ένα τέταρτο από το ότι το έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση.. Ποια ανθρωπιστική κρίση λέτε.. Ποιο παράλληλο πρόγραμμα…

Εμείς δεν πανηγυρίζουμε για το ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας ασφυκτικός χώρος τον οποίον προσπαθούμε να διευρύνουμε με τις πρωτοβουλίες μας. Αλλά ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης κατάφερε 823 εκατομμύρια αύξηση σε κοινωνικές δαπάνες. Στα νοσοκομεία θα δοθούν 300 εκατομμύρια παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.. Δεν λέω ότι με την κατάσταση αυτή μένουμε. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο. Οι άνθρωποι κι οι οικογένειες χρειάζονται ακόμα περισσότερα για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και σε αυτό κινούμαστε. Αυτόν τον οδικό χάρτη έχουμε παρουσιάσει, ξεκινώντας βέβαια από τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας για τα οποία θα περιμέναμε και από την αξιωματική αντιπολίτευση, τουλάχιστον στο ζήτημα του ασφαλιστικού να μπορέσει να συνταχτεί σε μια εθνική γραμμή υπεράσπισης των συντάξεων. Αυτό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και σε αυτό η απάντηση ήταν αρνητική από τα υπόλοιπα κόμματα.

  • Επειδή άκουσα χθες τον υπουργό Υγείας τον κ. Ξανθό να λέει κάτι το οποίο είναι σωστό, ότι υπάρχει ένα πολιτικό πρόγραμμα που θέλει να υλοποιήσει και επομένως πρέπει να υπάρχουν οι άνθρωποι που θα το υλοποιήσουν, που θα είναι σύμφωνοι με το πολιτικό πρόγραμμα σε κάθε χώρο.. Ωραία, το καταλαβαίνω αυτό. Ζητάτε απ΄ αυτούς που έχετε διαφορετικό πολιτικό πρόγραμμα να συμφωνήσουν με το δικό σας ας πούμε πολιτικό πρόγραμμα και να πάτε από κοινού να υλοποιηθεί κάτι που είναι το παλιό, που είναι το υπεύθυνο γι αυτό που έχει συμβεί. Δεν είναι μια πλήρης αντίφαση αυτό; Εδώ δεν μπορείτε να συμφωνήσετε για ποιον διοικητή θα βάλετε σε ένα νοσοκομείο και θα συμφωνήσουμε τι θα κάνουμε στο ασφαλιστικό; …

Μπορεί για έναν διοικητή να μην μπορείς να συμφωνήσεις, αλλά μπορείς να συμφωνήσεις να βάλεις μια κόκκινη γραμμή σχετικά με τη μείωση των συντάξεων. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια κι εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις… Ότι πρέπει να καλυφθεί το έλλειμμα από αύξηση στις εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές. Η ΝΔ τι προτείνει; Αν εξαιρέσουμε τον κ. Μητσοτάκη, αν δεν κάνω λάθος, ο οποίος είναι ενδεχομένως και ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος για τη ΝΔ ο οποίος προσπαθεί να εκφράσει ένα νεοφιλελεύθερο μεν αλλά πολιτικό πρόγραμμα - ο οποίος είναι κατά της αύξησης των εισφορών, εγώ θα ήθελα να ακούσω από τη Ν.Δ…

  • (Κατά της αύξησης είναι και η ΝΔ…)

… Από πού πιστεύετε τότε ότι πρέπει να καλυφθούν τα ελλείμματα τα οποία η δική σας πολιτική δημιούργησε; Πρόκειται για «προφάσεις εν αμαρτίαις» της αντιπολίτευσης. Ποτέ δεν ήθελε να δοθεί μια λύση στο ασφαλιστικό ζήτημα, η οποία να διασφαλίζει την βιωσιμότητά του και την κοινωνική του δικαιοσύνη. Αντίθετα, αυτό που έκανε είναι απανωτές περικοπές των συντάξεων

  • Όποτε επιχειρήθηκε ήσασταν απέναντι..

.. Εννοείται ότι ήμασταν απέναντι και στις περικοπές - και στην καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων, όταν τότε έλεγαν ότι «δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα» με τα ασφαλιστικά ταμεία και όλα αυτά θα «αναπληρωθούν». Βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Προσπαθούμε να τα διορθώσουμε γιατί οι πολίτες δεν μπορούν να δεχθούν νέες λεηλασίες στο εισόδημά τους.

 

 



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ