04/12/2015

Τμήμα Δικαιωμάτων: Ανακοίνωση για «το Α και το Φ»

Όλες και όλοι εμείς, στρειτ γκει λεσβίες αμφι τρανς κουηρ ιντερσεξ, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουμε στην Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνουμε απόλυτα και συμμετέχουμε στο πένθος του Κώστα Φαλελάκη, συντρόφου και συνταξιδιώτη για 3 σχεδόν δεκαετίες του Μηνά Χατζησάββα.

Και αναγνωρίζουμε -και υπερτονίζουμε ακόμη περισσότερο- τα όσα αληθινά είπε για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια στη ζωή και στο θάνατο όλων των ανθρώπων. Μιλώντας για το θάνατο ενός εκπληκτικού ηθοποιού, ευαίσθητου και αλληλέγγυου πολίτη, καταπληκτικού συντρόφου και φίλου. Ενός υπέροχου Ανθρώπου.

Συνάμα, καταλαβαίνουμε απόλυτα και τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Αυτό το μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. και στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Το μέλος του εθνικιστικού δικτύου 21 και γνωστού για τις μισαλλόδοξες και ρατσιστικές απόψεις του συνολικά. Για την πιο σκοτεινή και απάνθρωπη πλευρά της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Η πολιτική μας παιδεία και το ήθος μας, ως συμμέτοχοι στην μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής και Ουμανιστικής Αριστεράς, και οι αξίες μας του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και του Διαφωτισμού δεν μας επιτρέπουν να του πούμε: «Σκάσε φασίστα». Μας επιτρέπουν, ωστόσο να αντιληφθούμε ότι … θα έσκαγε αν δεν μίλαγε. Ο Φασίστας.