11/09/2015

Δελτίο τύπου για περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Συνεχίστηκαν και χθες οι περιοδείες κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή υποψήφιων βουλευτών

Το απόγευμα της Πέμπτης στο Σέσκλο και Διμήνι ήταν ο Αλέξανδρος  Μεϊκόπουλος και στην αγορά του Αλμυρού το πρωί και το απόγευμα περιόδευαν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Κατερίνα Παπανάτσιου

Στις συζητήσεις με τους αγρότες των περιοχών αυτών δόθηκε μεγάλη έμφαση στο πρόγραμμα  του ΣΥΡΙΖΑ για την γεωργία. Οι υποψήφιο  βουλευτές εξήγησαν ότι στο πρόγραμμα αυτό αποτυπώνεται η μεροληψία υπέρ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Γι΄ αυτό, κεντρικοί πυλώνες αυτού του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία των συνεταιριστικών δομών που μπορούν  να δημιουργηθούν από ομάδες αγροτών,  η θεσμοθέτηση Τράπεζα Γενετικού Υλικού και διατήρησης εγχώριων ποικιλιών, ο εξορθολογισμός χρήσης και κόστους ενεργειακών και υδατικών πόρων στην γεωργία, η κατοχύρωση Εθνικού Συστήματος Πιστοποιημένης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων που ακολουθούν αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Όλα αυτά συνδέονται με την διαρκή επιδίωξη και την αντίστοιχη πολιτική μάχη που γίνεται με σκοπό την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής , προς όφελος των μικρομεσαίων παραγωγών της χώρας

Μέλη και φίλοι της οργάνωσης Ν. Ιωνίας μαζί με τον Α. Μεϊκόπουλο επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης την λαϊκή αγορά Ν. Ιωνίας , επί της οδού Φιλαδελφείας και την αγορά της περιοχής.

Μεγάλο μέρος του διαλόγου που αναπτύχθηκε μονοπώλησαν τα θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Από τον υποψήφιο βουλευτή αναλύθηκαν τα συγκεκριμένα μέτρα που η απερχόμενη κυβέρνηση πρόλαβε να πάρει υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών στο σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας της.

Τα μέτρα αυτά ήταν:

• Υλοποίηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων
  • Αποποινικοποίηση των οφειλών προς το Δημόσιο μέχρι και του ποσού των 50.000 Ευρώ και των οφειλών στον ΟΑΕΕ
  • Noμοθέτηση της Δεύτερης Ευκαιρίας, με πλήρη απαλλαγή χρεών για τα φυσικά πρόσωπα που εντίμως πτώχευσαν
  • Απαγόρευση αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • Εξασφάλιση 500.000.000 € το χρόνο ειδικά για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ενίσχυσης για το 2015-2020
  • Θέσπιση μικροδανείων για επιχειρηματικές δραστηριότητες της τάξης των 25.000 ευρώ.
  • Παράταση ισχύος των αδειών των παραγωγών των λαϊκών αγορών.
  • Ρύθμιση για οφειλές επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ
  • Λύση για τους “εγκλωβισμένους” προς συνταξιοδότηση
  • Αποφεύχθηκε η μείωση των κύριων συντάξεων και η εξαφάνιση των επικουρικών
  • Περιορίζεται το άνοιγμα των καταστημάτων σε 7 Κυριακές αντί των 52 που είχε συμφωνηθεί.
  • Δημιουργήθηκαν και σχεδιάζονται δεκάδες χιλιάδες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Σε όλες αυτές τις προεκλογικές  εξορμήσεις οι υποψήφιοι βουλευτές, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν τους συνομιλητές τους να πάρουν μέρος στη κεντρική προεκλογική  συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Μαγνησία , με ομιλητή τον Πάνο  Σκουρλέτη,  το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις  20.00, στην  παραλία, έξω από την Τράπεζα Ελλάδας.